Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám starý jednonápravový traktůrek/kultivátor mountfield cca z roku 97, předchůdce MS16. Není k tomu pochopitelně žádná dokumentace, není jak zjistit maximální rychlost, kerou odhaduji jen cca na 8 km/h, určitě ne 14 km/h. Má to na sobě jen výrobní číslo s typem, výrobním číslem a výkonem motoru. Bohužel s ním občas musím cca 300 m od baráku na pole. Ano, vím, že nesmím na silnici, vím, že kdybych způsobil nehodu, tak se nedoplatím.
Otázka zní, zda byste za této situace platili povinné ručení, zda to má nějaký smysl. Nemám žádný problém jim to zaplatit, ale když jsem na dvě pojišťovny poslal dotaz, jak by to bylo s případným plněním v situaci, kdy takové vozidlo nemá na silnici co dělat, tak jedna odpověděla pouze citací zákona, kdo nově musí ručení platit, druhá mlžila a zmínila možnou regresi.
Nepište prosím, že byste něčím takovým především na silnici nevyjeli , otázka zní, zda má nějaký aspoň malý smysl platit povinné ručení. Osobně myslím, že ne, navíc když je to už z poloviny samodomo.
Blbost je co píšeš. Pojišťovna to sice pojistí, ale protože to je nelegální vozidlo tak při nehodě na veřejné komunikaci odmítne plnit = i s pojištěním škodu zatáhneš ze svýho
Ta věta "pojišťovna mlží a naznačuje možnost regresu" - ano ten bude a to 100%
bude to zvláštní vozidlo kategorie Z, ke kterému by mělo být výrobcem vydáno technické osvědčení, které obsahuje popis za jakých podmínek lze vjet na veřejně přístupnou komunikaci...zpravidla na silnice nižších 3. tříd a jen za nesnížené viditelnosti...atd...technické osvědčení je dokladem o schváení technické způsbilosti...Takže pokud někdo tvrdí že k tomu NIC nemá, já říkám NIKAM NEJEZDĚTE, protože dostanete zákaz řízení ...dejme tomu na rok...
a ŘP je dle mého názoru také potřebný, B1, B nebo T...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.