Dobrý den, prosím vás o vysvětlení. Na vozíku Agados jsem si rozerval pneu R13/165/70. Známý mi nabízí ojeté ale jiný rozměr 155/70/13 a ve velkém tp je uvedeno ,viz příloha. Chápu to správně že bych je mohl bezproblému používat? Děkuji
Je to nejen pneu, ale kombinace ráfek + pneu. Pokud máš ráfek 4,5 tak tam 155 nesmíš použít ani kdyby měla správnou výšku profilu + indexy rychlosti a nosnosti. Mám pocit, že výška profilu pokud neni označená tak je 80 (nevim jistě)
Ok, Kurde, kde zjistit správné informace. No zitrá zajedu do sběrného dvoru prý se tam dá vybrat i slušné ojeté pneumatik, které někdo vyhodil,podívám se po správném rozměru
Napsal bych napsal výrobci, agados funguje a pokud vozíky schvaluje ještě s jiným rozměrem pneumatik dají se do TP dodatečně dopsat...takže požádat výroibce o vyjádření
Já jsem při nejasnosti zavolal do Agadasu, spojovatelka mne přepojila na správného technika, ten mi snadno a srozumitelně vysvětlil, co jsem požadoval.
jenže jsou i lidé kteřé si na vlozík namontují cokoliv, co za pár korun seženou na bazoši...pokud výrobce neexistuje, měla by se k podobným úpravám vyjádřit technické zkušebna, případně kontrolní technik z STK...v dnešní době může stát jeden protokol z STK nebo zkušebny víc než dvě pneumatiky
Tomu se říká typový list... V techničáku těch gum má víc než dost, zapisovat další je nesmysl. Beztak to bude s vyšším zátěžovým indexem a dávat tam nějaký větší kola je pitomost. Leda že bu chtěl tuzingový vozík
Nevím, co byste dal protihodnotou známému, ale tento rozměr byl snad nejvíce používaný na Felicii. Takže u nás na vrakovišti byste za dva kousky na discích dal kolem šesti stovek dohromady.
Ten rozměr je na víc autech, ale problém je že na tom vozíku je zátěžová guma.
Gumy s nižším indexem vyskočí při nehodě - prdne guma vozík něco rozmlátí a pojišťovna odmítne plnit - technicky nezpůsobilé vozidlo a k tomu příčinná souvislost = velice snadnu v tom budeš lítat za miliony.
S tím indexem nosnosti je to zvláštní, u originál rozmeru uveden není, jen u některých alternativních, je tam taky psáno i o odpovídajícím indexu, navíc je požadavek na zátěžový zcestnej s ohledem na to, že jde o vozík nebrzdenej, tudíž předpokládám do 750kg celkově, na což mají odpovidajici index jakykoli gumy.
Hmotnostní index je v techničáku hned nahoře a dole je poznámka že ostatní varianty pneu musí mít odpovídající.
Dvě tyhle komplet kola za 600 - na jednu stranu za míň pro to nikdo z prodávajících ani nepůjde do garáže, na druhou stranu tyhle kola skoro nikdo nechce ani za odvoz a v garáži se válí dokud to nejde do šrotu..
Myslím, že jakejkoli favorit měl povolené i 155ky, ale snad jen u zimaku, nejsem si jistej. Jinak ja loni kupoval 155r13 zatezaky na obytnej přívěs, nějaký total noname (Arivo Tranzito) nový asi za 8 stovek kus i s dopravou,
Suplerou to změřit není problém.. zamer se na hmotnostní index, ten je nejdůležitější.. většina běžných gum v tomhle rozneru ho bude mít nižší.. Vyplatí se vzít správný funglovky za 800 než hodiny hledat bazarovky za petikilo a k tomu platit stovky za demontaz..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.