Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdový buben - upadnutý úlomek

Od: doly odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
na autě mám vzadu bubnové brzdy.
Při přezouvání jsem zjistil, že mi tam kousek bubnu chybí .
Co si o tom myslíte?
Díky

Brzdový buben - upadnutý úlomek

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Ja bych nepropadal panice nejsi prvni ani posledni komu to tam chybí
Takže pokud to brzdí nic z toho neteče kolo neháže a nevidavá divoké zvuky tak nou stres
Pokud to chceš řešit tak začneš u nových bubnú
Poté co to otevřeš zjistíš že je to na výměnu všeho včetně prasatek a brzdových trubek
To bude znamenat udělat obě strany a investici cca 4000kč pokud si to budeš dělat sam

hodnocení

3x

Myslím, že by ses na to místo měl pořádně podívat při demontovaném kole a případně to porovnat s bubnem na druhé straně.

Podle fotky mi to nepřipadne jako ulomené, ale spíše jako odfrézované.

Protože je to na malé vzdálenosti od středu otáčení (osy ložiska) tak nějaká síla a nevývažek tam bude, ale nebude to tak hrozné jako nevyvážená pneumatika.

"...nějaká síla a nevývažek tam bude..."

Je otázka, jestli to náhodou není úmyslně odfrézované právě kvůli vyvážení bubnu *zmateny*. Na uražený kus to vypadá moc pravidelně.

asd1

Je to ulomený vy frézaři ;)

hodnocení

0x
Že pokud to není auto do lesa a jezdíte s tím víc jak 60 km/h, tak bych to vyměnil. Minimálně vám to rozvažuje kolo. (tedy řešením tohoto by mohlo být vyříznutí stejně velké části z protilehlé strany :) ).
Pak je otázka, proč se to stalo, jestli už je to tak prohnilé, nebo to byla výrobní vada, nebo vám to bez kola žuchlo na zem.
Na druhou stranu je pidle koroze poznat, že už s tím pár let jezdíte. To vypadá, že tam celoročně máte jedny gumy, jinak jste si toho nemohl nevšimnout.

paveldvorak
hodnocení

0x

Myslím že je to reznoucí šrot, který bych dal ekologicky zlikvidovat

vernon
Co to meleš?

asd1
hodnocení

0x

Co na tom chceš řešit - dej nový bubny nebo s tim nejezdi.

automaticky se dělají obě strany, nový pakny, příp. i prasátka a hadice. Taky brzdovka, kontrola lanovodů ručky a brzdových trubiček jestli nehnijou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]