Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklá trubka od spojkového pedálu ke spojce

Od: ladinac123 odpovědí: 11 změna:

Zdravím, na Focusu mi dnes vypověděla službu trubka spojující pedál (Válec plastový) s propojením vypínacího mechanizmu na spojku, prostě z ničeho nic přestala vypínat, pedál měkký, ztratila se brzdovka a pod autem kaluž, nějak jsem doskákal domů... vytáhl tu hadici ta je na 2 kusy prohnilá, ještě je popraskaná příruba na válci spojkovém a praskl O kroužek po demontáži.

Nová trubka stojí 10 000 ano DESET TISIC... Dokonce někde byla za 12...

Takže jsem nechal ten kus co byl dobrý puvodní, to uhnilé odřezal včetně kousku hadice a nadstavil novým kusem ocelové trubičky, navařil na ten kónus co vede do toho válce poté... Tam na to místo styku hadice a trubky dám 3 ocelové spony a dotáhnu, to musí unést ne? Už tak je tam ta hadice uplně na krev dorvaná na té trubce sama o sobě...

Prasklá trubka od spojkového pedálu ke spojce
Prasklá trubka od spojkového pedálu ke spojce #2
Prasklá trubka od spojkového pedálu ke spojce #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinac123
hodnocení

Pokud jsem se díval tak třeba LUK 418 0390 10 je taky trubka-hadice-trubka

A pokud bych přepertloval konec jeden a dal tam ten můj holendr na druhý konec směrem do převodovky, tak by to mohlo fungovat ne? Pokud bude sedět délka.

Nebo se ty konusy liší?

hodnocení

0x

Co přesně je to za focuse? VIN?

ladinac123
hodnocení

Mk1 1.6 16V 74kW 2002 Sedan motor FYDB

hodnocení

0x
Jsi šikovnej *palec*
Ja bych sehnal něco z vrakoviště, po tom ses díval?
Tyhle věci jako trubka hnije zvenku, takže poznáš stav. Problém bývá s tou pryzovou částí.
Pryž zevnitř ZPUCHŘÍ. A trubku krásně ucpe, nebo praskne, když je v tom místě oslabená vydrolenim.
Jestli není focus zrezlej, chtělo by to nový díl. Už jen pro ten KLID a jistotu.

hodnocení

0x
Pokud to neni obyčejna tenká hadička a je dělana na tlak tak bych se toho vúbec nebál a za mě palec nahoru *palec*

ladinac123
hodnocení

Jako ten návarek a ty objímky beru jako řešení poslední... Jinak zkusím tu trubku která je s jiným koncem a předělám si ho doma aby pasoval, pokud je to z nějakého transitu 2002, tak by mohl sedět ten konec od pedálu, podle foto je ten kónus stejný a perko na zajištění taky

asd1
hodnocení

0x
Přechod hadice-trubka lepší zalisovat, udělají ti to v servisu hydrauliky klidne i včetně nový hadice.
Na fb ve skupině FF1 je mraky aut na díly tak to můžeš vzít z toho. Rezne zvenku tak stav vidíš, osetris proti další korozi a přežije to auto..
Podobně reznou i trubičky k servu, i brzdovy i palivový, tak projdi celý auto a aspoň to poblij voskem, hlavně skrytý kouty kde to není vidět a drží se vlhko a teplo..
Pokud nový díl tak lepší je Ford v Německu, něco jde sehnat podle čísla dilu přes Motora.cz, Amazon apod. Ford CZ je drahej a nefunguje jak by měl,na zákazníka doslova serou jedou čisté na zisk.
Přechod hadice-trubka lepší zalisovat, udělají ti to v servisu hydrauliky klidne i včetně nový hadice.
Kvůli Alfě jsem takhle obehal a obvolal dost servisu hydrauliky. Nakonec jsem koupil novej díl a jsem sakra rád.
To je jeden z důvodů proč je má 26let stará alfa spolehlivější než kde co kolem o 16let mladší (!) . Dávám jen nový a kvalitní díly, snažím se dobře díly montovat. Žádný bastlení.
asd1
Spesl díly nevyrobi, ale lisovací koncovky na hadici mají standardně, to není bastleni.. a je rozdíl dát dvě stovky nebo 10k autorizaku. Přitom funkčně to je stejný. A jasně nová trubka vydrží dalších 20 let, stara dobre natrena jen 10.
Asd
Čteš co píšu?
Tu mou koncovku na Alfu neměli nikde, tu starou prelisovat dle jejich slov nemohli(nebo nechtěli nebo obojí ), pak že většina pryžových hadic co mají, tak jsou vhodné jen pro hydraulický olej a ne brzdovku kapalinu. Pak zase když už by to zkusili prelisovat, neměli vhodnou hadičku Vhodný ho průměru.
Obehal jsem dost firem na hydrauliky.
Nejvíc se ničí hadice starou brzdovku, naleptava je zevnitř. Takže budeš mít furt v makovici, kdy se ti vysere spojka v nejhorší možnou dobu
Zkusím se zeptat znamyho, co ford umí, možná to bude mít ve svých zásobách nových dílů

hodnocení

0x
Ale chtít 10tisic za hadici je svinarna. Zneužívají toho, že je toho málo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]