Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skokové zdražení POV

Od: stepm® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, jako každý rok, i letos mi zdražilo POV, a to cca o 700 Kč. Na tom by nebylo nic divného. Nicméně ještě loni, když jsem (u té samé pojišťovny - Generali) pojistku zrušil a udělal znova, dostal jsem se naopak o pár stovek levněji, než byla loňská cena. Letos je to ale naopak, pokud bych udělal pojistku znova, jsem ještě o dalších 500 na těmi 700. Máte to taky tak? O peníze mi nejde, pojišťovnu měnit nebudu, spíš jestli je to "normální"... :-D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mám to trošku jako zábavu, ale každý rok mi chodí několik pojištění na další rok a vždy s vyšší cenou, se kterou nesouhlasím a vyjednávám a vyjednávám. Nikdy neakceptuji, co mi napíšou

hodnocení

Má vůbec smysl řešit velikost nebo renomé pojišťovny? Resp. koukal jsem teď, že i ta Generali má bídné recenze. Jakmile mají platit, tak se asi cukají všichni stejně, že?

Nikdy nehledím na název pojištovny.

kare
hodnocení

3x
Naprosto stejný případ. Taky Generali a zdražení o 700,-.
Změnil jsem pojišťovnu a mám to ještě o 700,- levnější než loni (tedy celkem 1400,-)

hodnocení

1x

Jestlipak ono to nebude tím, že od 1.1.2024 je nejnižší pojistná částka 50mil, tedy pojistky, které doposud jsou na 35mil výrazně zdraží. Já jsem například letos snížil povinné ručení z 11.500 Kč na 8.700 Kč (Přechod od Uniqa k ČPP).
Jinak každý rok přepojišťuji a cenu pozvolna snižuji, ale to je spíš tím, že se dostávám z rozikového věku a načítají se bonusy.

hodnocení

Mít jen 35/35 bych si netroufl ;)

hodnocení

0x
Každý rok jsem v kooperativě vyjádřil nesouhlas a navrhl ať sleví. Dlouhé roky to vždy klaplo. Minulý rok už ale ne. Hodili nějakou nesmyslnou cenu a trvali na ní. Tak jsem jinde. Doporučuju se určitě ozvat, není nutné rušit a dělat na nivo u stejné firmy.

huho
hodnocení

0x

Jasně, o peníze nejde, jako zábavu mám marnit čas a předělávat smlouvy, nikoliv kvůli penězům jako

A hlavně, poviný ručení si vybírám U kvalitní důvěryhodný pojišťovny, protože mým hlavním zájmem je zejména ochrana všech okolo mě, Aby měli tu nejlepší péči ti, které přejedu a rozmasíruju

hodnocení

Na to právě čas nemám a vždy jsem měl důvěryhodné pojišťovny. Ptal jsem se jen, zda je normální, že letos nová pojistka u stejné pojišťovny vychází dráž než stará po zdražení, když byla dosud vždy levnější.

jkk
hodnocení

0x

pojišťovnu měnit nebudu, spíš jestli je to "normální"...

Ano je to naprosto normální že z tebe pojišťovna dělá dojnou krávu. Vždycky při přepojištění vozidla dosáhnu lepší cenu. A je to proto, protože většina oveček platí a na nic se neptá stejně jako ty, protože jsou laxní, tak proto pojišťovny vždycky zdraží na další rok a zdůvodní to různýma nesmyslama, 50/50 Mám dávno, bývalo to stejně levnější než 35 / 35

Bohužel při pojištění vozidla stojí čas i nervy, stojí to minimálně 15-20 minut, Když si po ptáte online nejméně ty 4 nejznámější porovnávače pojištění, pokaždé vyjde u někoho jiného a nějaká jiná pojišťovna.

V podstatě já automaticky při oznámení o zvýšení ceny pojistky dávám výpověď, zákonná lhůta je jeden měsíc, dále je ještě možnost 6. dnů před výročím pokud nedá oznámení o zvýšení ceny.

hodnocení

To všechno vím. Ptal jsem se jen, zda je normální, že letos nová pojistka u stejné pojišťovny vychází dráž než stará po zdražení, když byla dosud vždy levnější. Jestli to máte taky tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]