Zdravím, přítelkyně dělá autoškolu a občas ji pomáhám s testy. Já už jsem řidičem pár let a musím říct, že nechápu jestli jsem blbec já, nebo někdo v ministerstvu udělal chybu. Proč je tato odpověď "B" a ne "C"?
Nevím, kdo je blbec, ale nevidím otázku. Ale na 99% to budete mít špatně vy, u některých otázek jde opravdu o detaily. doplněno 07.04.24 20:45: Vážně se ptáte, jako držitel řidičského oprávnění, proč máte při odbočení vlevo dávat přednost protijedoucím? Nevidím na tom absolutně nic matoucího, tu dáváte plnou zelenou vždy. Nedáváte ji jedině za předpokladu, že vám svítí zelená šipka vlevo (potom má protisměr červenou). A jestli vás mate tvar křižovatky (hlavní vedoucí doleva), tak si vzpomeňte, že světelné signály jsou nadřazené a značku můžete úplně ignorovat.
terpxd*
Ano, omlouvám se, už tam je.
hugon
Vy při odbočování vlevo nedáváte přednost protijedoucím a chodcům ve volném směru?
terpxd*
Jasně, děkuji. Samozřejmě vím, že světelné je nadřazené svislým, jen mi to asi v tomto případě nedošlo. Každý dělá chyby.
Ahoj to nejsi sám kdo tomu nerozumí zrovna taky dělám zkoušky na motorku a řidičák mám už 20 let a U tyhle otázky vždycky mám špatnou odpověď podle logiky a zdravýho rozumu a podle mě já mám přednost není možný aby mi svítila zelená nad semaforem dobře který je nadřazený dopravním značkám ale je tam pořád hlavní abych já dával přednost autu který jede po vedlejší to přece není možný
Robe, mikihans,to vysvetlil presne. Svieti tam plné zelené svetlo a nie zelená šípka doľava. Prakticky plné zelené svetlo znamená,že ste na hlavnej ceste v priamom smere a riadite sa tak na križovatke, ako keby ste boli na hlavnej ceste s vedľajšou. Semafor vlastne prepína cesty,ktorá je hlavná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.