Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka po dlouhém stání nejde do otáček

Od: pp odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, motorka suzuki gsx 400 1988, dvouválec s dvěma karburátorama mi stála dva roky v garáži. Potom se vyměnil olej, brzdy, baterka vyčistil se karbec, nové svíčky, nalil nový benzín a chytá krásně, drží krásně volnoběh ale nechce se jí přes cca 5tis otáček. Když prudce přidám plyn tak se dusí, blbne a nejede. Karburátor jsem rozebíral 10x, čistil, profukoval, kontroloval membrány, kontroloval vzduchové filtry, zkusil jsem i jízdu bez nich, kontroloval příruby, čistil trysky, plovák kontroloval i přiohýbal ten plíšek aby byla menší hladinka i výfuky jsem sundával a čistil a stále nic. Nové svíčky jsou černé jako uhel, vím že je to bohatá směs. Ale už vážně nevím čím se mám dál zaobírat, co by za ty dva roky co to stojí se mohlo odehrát, že přestane jít do otáček. Jediné co mě ještě napadá tak snížit jehlu ale přijde mi to jako hloupost když to před 2 lety jelo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud prozatim uverime perfektne vycistenym, utesnenym a plne funkcim karburatorum jdoucim lehce za tahlem plynu, tak:

1. zkontrolovat vyfuky, zda nejsou ucpane. Nejlepe odpojit komplet vcetne parohu a zkusit motor bez nich. Mysi jsou svine.

2. zkusit jiny, 100% funkcni zapalovaci modul (a nejlepi i fajfky) Cerne svicky a motor nejdouci do otacek zni jako problemy s predstihem.

3. popremyslet, co si nam (nebo i sobe) zatajil. Co vse si menil a stelival po tom, kdy to naposledy fungovalo? Proc 2 roky stala - nepolozils ji?

4. vratit se ke karburatorum

hodnocení

0x
Membrány karbecu můžou vypadat ok, zkušenost říká něco jinyho. Vyměnil bych je. I těsnění

pp
hodnocení

0x
Trochu jsem nakonec popustil jehlu a svíčka je na opačném extrému, úplně bílá. Asi to bude fakt chtít jen vyladit karbec ale nejde mi do hlavy proč chce rýpat do směsi jen proto že dlouho stála
Jestli stála i s benzínem, tak se v karbecu, popř. filtru paliva usadily biosložky, které jsou téměř nevyčistitelné. Mohly např. snížit průměr trysek. Každý rok na jaře tu míváme podobné dotazy od těch, kteří na podzim nevypustili benzín, a teď nemůžou nastartovat, nebo udržet v otáčkách své sekačky, křovinořezy, pily.. Začal bych kontrolou průchodnosti filtru paliva, ten by mohl omezovat průtok a tedy dosažení vysokých otáček. Ale i filtr vzduchu bych vyměnil. Blbý je, že už jste to možná zbytečně rozšteloval.

hodnocení

0x
Jestli he to moc bohatý po čištění karbu, jak čištění probíhalo, neprotahnul někdo trysky drátem? A nebo, není problém v sytici, že by sytil pořád?

hodnocení

0x

Taková zkušenost s Čínským skútrem ... Dva roky stál k vůli vadnému zapalování. Teď po opravě úplně stejné příznaky... Na volnoběh jakž takž, přidání plynu - dušení motoru... Výměna benzínu +VIF... Necháno proběhnutí na volnoběh... Druhý den znovu, ale už se choval motor lépe . Třetí den taky stejná metoda a už motor jede jako pila a už je to v pohodě. Předpokládám, že v celé palivové soustavě zůstaly nějaké pozůstatky ze starého benzínu a "namočením" novým benzínem dojde k uvolnění a pak už to jede v pohodé. Předpokládám, že to nebyla souhra náhod. Motor 125ccm...

hodnocení

0x

Já teď řešil podobný. Po zimě jsem to šel projet a zahřát kvůli výměně oleje, ale při jízdě pořádně netáhla, nešla to otáček maličko cukala když jsem dal plnej. Na volnoběh běžela v pohodě. Takže jsem hledal kde je problém. Měl jsem podezření na membrány ale ty byly ok ale na jednom karburátoru bylo totálně zaseklý šoupátko. Takže zkontroluj jestli ti jdou pěkně šoupátka. A druhá věc je nevím jak jsi čistil ty karburátory a trysky ale klidně mohli zůstat zasraný i po vyčištění. Ideál koupit novou sadu na repas..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]