Dobrý den, 3.4 prodal sem svoje staré auto passat b5.5 2.5 tdi tmavém pánovi, auto nebylo v dobrém a provozu schopnem technickem stavu a ze už 4 roky stojí před barakem z toho 2 roky bez stk, prodával sem ho na náhradní dily nebo opravu, cena v inzerátu byla 25 tisíc, kuly špatnému stavu jsme se s kupujícím dohodli ze mu ho nechám za 14 tisíc s tím ze si ho ještě dnes odveze, kupující prijel auto si prohlédl já sem mu řekl vše o technickém stavu co bylo dělané a co se ještě musí udělat, s autem se chvilku projížděl okolo baráku a ze netáhne, ale když mu dam ještě slevu na 10 tisíc ze si ho vezme a da si ho dohromady ze se v tom vyzná, stáhnul sem obyčejnou smlouvu kde se vyplnili pouze základní údaje o aute a kupujícím a prodávajícím, dohodli jsme se ze přes datovou schránku udelam predregistraci na jeho jméno, to jsem udelal poslal mu kód a on ze to hned druhy den přepíše, druhy den volal ptal se na nějaké technické věci ze to nějaký jeho kamarádi na dilne rozebiraji a ze to asi bude turbo ale ze to opraví, když sem se ptal co přepis tak mi říká ze se vykoupe a za pul hodiny jede na úřad, za další půl hodinu volal ze teta v německu je na tom špatně a ze musí hned do německa, ale abych věděl ze je ferovy tak vola abych to věděl ale ze to stihne do lhůty 14 dnů kterou má ze zákona přepsat, říkám ok, hned druhy den sem zjistil pres online portál občana ze na autě byla udělaná nová stk a emise, dnes v neděli mi volal znovu a ze auto prodal někomu jinému a ze to chce přepsat rovnou na nej a jestli bych mu mohl ofotit a poslat velký technicky průkaz aby mu pan věřil, slyšel sem v telefonu ze stojí vedle nej, řekl sem jim ze nejsem doma ze se ozvu az vecer, a teď nevím co dal, mám trvat na tom aby si to nejdříve na sebe přepsal první pan a pak druhy a platili dvakrát přepis, mám jim posilat ofoceny velky TP? nebo kdyz dam novou plnou moc na toho druhého kupce měl bych nejspíše sepsat novou smlouvu a trvat na tom aby tam bylo stejne datum jako na první smlouvě? co když on s tím teď někde nadělal nějaké pokuty a já abych za par let ještě něco neplatil, nevím ani jestli si udelal novou pojistku já sem tu svoji hned po prodeji zrušil.
Osobně s doklady oba dva na úřad, ve vašem případu klidně všichni tři hlavně zapsat ZMĚNU. jestli na 1. nebo rovnou na 2. kupujícího je jedno (pokud na 2. pak ten první neplatí nic a jen od 2. inkasuje kupní cenu ). Zápis změny je spr,poplatek 800kč -platí kupující-při el.podání je tam sleva.Jinak ofotit doklady si můžete ale jen pro sebe, jinak asi nemá smysl a...
Věřit bubákovi byla chyba. ..Já bych byl rád, kdyby to přepsal na kohokoli! Nic bych mu neposílal, ať přijede a jít tam spolu..anebo si udělat čas a jet klidně za ním na jejich úřad..určitě mu ale zase někdo onemocní bych řekl..Jak daleko si ten hnědák odvezl to auto? Máte to daleko? Možná už to někdo odvezl na druhý konec republiky Držím palce, ať to někdo přepíše a nezůstane to na vás..
boban28
Říkal do lovosic na dílnu ke kamarádům, to je ode mě asi 20 km, Každopádně sem se spojil s tím novým kupujícím upozornil sem ho ze sem se raději poradil s právníkem a ze běží 10 denní lhůta a ze mi jinak hrozí pokuta 50k a musel bych to ohlásit na dopravní úřad, asi sem ho vystrašil protože hned odepsal ze to v úterý zítra osobně prepiseme a ze pro mě klidne i zajede, tak uvidíme jak to dopadne, já věřím ze dobře a bude od toho už snad klid, a pro příště už sem ponaučenej.
Na bubáky pozor..Užil jsem si s nimi své..Ale všichni překupníci jsou stejní..ať je to světlé nebo tmavší Dneska už fakt bez přepisu ani ránu..Pokud byste měl evidenčku nebo papír z STK, tak to dát z ruky jedině, když zájemce nechá u vás ověřenou plnou moc! Stačí z Pošty, kde je Czechpoint.. Jinak ať si každý trhne nohou..sliby chyby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.