Nejste přihlášen/a.
Pokud to je po okresce, tak to DPF moc rád nebude . Já jezdím měsíčně služebákem okolo 6-8tkm, pochopitelně hodně i po dálnicích , kde zaklapnu tempomat na 140 km/h a jen se vezu. Nikdy jsem díky tomu neměl problém s DPF. Naopak kolega, který dělá rozvozy - tedy krátké úseky, časté starty, dálnice jen minimálně - tak ten má problém s filtrem furt, bez ohledu na značku auta. Několikrát jsem s ním byl, když dával auto na čištění. A tam mi řekli dost překvapivé věci . Ano, je pravda, že já neuznávám aditiva, beru to jako placebo, jehož základní efekt je ten, že dotyčný řidič má pocit ,,něčeho lepšího´´ v nádrži. A žil jsem v tom, že za pocit se platí, ale proč ne, když to motoru neškodí. No - tak motoru prý ne, ale právě zmíněný VIF je prý perfektní cesta k zanesení DPF, což bylo prý asi i příčinou, že posledně jsme byli s kolegovým autem na čištění už po 80tkm, namísto obvyklých 100-120tkm. On tam ten Vif lil fest.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.