Nejste přihlášen/a.
Zdar chlapi,
měl bych klasicky tři rúznorodé otázky týkající se mého auta. Budu rád za Váš názor, radu a především předem děkuji za odpověď.
1) Leštil jsem světla před rokem a půl sadou na renovaci světel, nebyly až tak matný jako spíš zažloutlý. Po pár měsících jsem použil keramickou ochranu od Sonaxu, která by měla vydržet rok. Aktuálně 4 měsíce bez ochrany. Zvažuju jestli to přejet nějakýma jemnýma smirkama a rozleštit a nasadit zase ochranu, nebo to mám nechat jak to je, jen ty světla umýt a nanést zase ochranu? Ta moje renovace za moc nestála, moc neumím s aku vrtačkou, různě mi to lítalo, takže když se na to člověk podívá z ruzných uhlu, jsou tam vidět mapy, je to blbe rozleštěný těma jemnějšíma smirkama, ale tak co už. Nechtělo se mi dávat peníze profi firmě. Přikládám fotky na posouzení.
2) Zajímalo by mě jestli start auta nějak poškozuje dvouhmotu třeba podobně jako podtáčení na 1200 otáček atd. Dával jsem novou spojkovou sadu Valeo, setrvák jetej, měl mít najeto 1000 km, mechanik ho pochválil a dal mi ho tam ...původně co jsem mu donesl mi tam odmítl namontovat, že to je kaša :D ale stejně ten setrvák bude mít najeto možná o něco víc, protože při rozjezdu vibruje, naštěstí teda nevibruje při podřazování z 3 na 2, jako můj původní, tak se to dá přežít, ale asi ty setrváky od Valea jsou shit, protože spoustu borců co ho dávali i na jiný Alfy tak si stěžují že po 6 tisících km už se ozývá...ale to je jedno, dal jsem za něj litr a jsem spoko.
Nicméně mám načatý i prahy, díru jsem opravil montážní pěnou. Oprava od někoho kdo by to udělal pořádně je drahá, známej co by to udělal levně to sice vyřízne, vystříká a navaří novej práh ale po půl roce to kvete kolem dokola (osobní zkušenost z jiného auta). Zkoušel jsem sprej na bázi epoxidu (něco jako brunox) to taky moc nepomáhá. Tak by mě zajímalo jak dlouho to vydrží, chci na tom příští rok udělat technickou a další dva roky to mít, ty 3 roky by to mohlo dát? Podlaha chycená není..zatím. A jinak je to technicky v super stavu, nic z toho neuníká, v unoru jsem nechával dělat komplet zadní brzdy, náprava taky nemá vůle, takže z technickýho hlediska je to vymazlený a i když je to 20 let starý, tak jízdní vlastnosti to má za mě topový a lepší jak některý dnešní moderní auta.
Právě nevím, co může odejít dřív, jestli prahy nebo ten setrvačník případně :D jestli to mám vymačkat jako citron to auto a jezdit s tím i 800 metrů na náměstí na oběd než to zhnije a nebo to až tak netrápit...další výměnu spojky už neplánuju, ani tuhle jsem neplánoval ale prostě to nějak přišlo a mechanik mě přesvědčil, že to cenu má.
3) Mám trochu problém s topením. Mám manuální klimu, v létě auto chladí jen na nejnižší stupeň, jinak vůbec. Teď jsem zjistil, že to tak je i bez klimy. Na nejnižší stupeň auto žene z venku neohřátej vzduch ale stačí trochu přidat a jde teplejší vzduch i kdyby neměl a když uberu, tak to žene chladnější vzduch ale z každýho ofuku trochu jinak, debilně. Když ale točím voličem teploty tak nějakej motorek v palubce slyším, ale přes diagnostiku testu akčních členů mi to vyhodí chybu, že udělat nelze. Může být vadný motorek nebo může být i vadná klapka..může se nějak zlomit?
Případně v ovládání panelu topení mám jiný žárovky než jsou origo, origo patří T4,7 které nikde moc nemají, mně se podařilo sehnat zvlášť patici a žárovku, pasuje to, svítí to ale jako kráva. Origo je tuším 1.2w ...tohle má možná 2w...už to tak mám 3 roky a jako dobrý, ale zajímalo by mě, jestli náhodou tento problém nemůže způsobovat ta jiná žárovka. Je to extrémně debilní dotaz, já vím, ale chci to vyloučit, protože tohle je problém který bych dokázal opravit sám, nemusel 3 týdny čekat na mechanika který by rozdělal půlku palubovky kvůli směšovací klapce a motorku.
Díky za odpověď a sorry jestli je to moc dlouhý, já to jinak neumím. Díky.
Světla trvaleji = šmirgl a lak s UV filtrem
Dvouhmota - každý kmit jí opotřebovává, záleží jak velký a kolik cyklů. Jeden start = nic (a stokrát nic umořilo vola Kvalitní vydrží dlouho i podtáčení, šmejd chcípne rychle i při ideálním zatížení..
Shnilý prahy - pěna hnití urychlí. Překytovaný to STK projde, problém nastane při nehodě kdy se zbortí kabina.. Vyvařit + ošetřit včetně dutin pár let vydrží když je to udělaný správně.
Klapky ventilace - těžko říct co tam je, nejspíš oholený převody? Nejlíp nastudovat na vrakáči nebo na forech kde to někdo už řešil, spíš na italských než u nás?
Silnější žárovky těžko můžou mít vliv.. 1,2 W jsou běžně k dostání enbo můžeš vřadit odpor a ty silný budou svítit míň
Ty žárovky jsem našel v jednom eshopu za 40Kč, to se dá obětovat. Včera jsem to ještě zkoušel a ten motorek klapek slyším, když to dám na nejnižší teplotu tak mi příjde, že zavrčí o něco dýl. Tak možná klapka že by byla blbá, zatuhlá?
Ještě abych vyloučil, že to není těma žárovkama...protože mi to fakt nedá...původně jsem chtěl ty žárovky vytáhnout, pak je přehodit, protože jednu mám origo co tam patří...pak mě napadlo, bylo by teoreticky možný to vyzkoušet a vyloučit tak, že prostě nezapnu světla, tímpádem žárovky vevnitř nebudou svítit, budou mít nulový nebo minimální odběr a vlastně jako by tam nebyly.
Pak mě ještě napadlo zkusit udělat reset klapek, odpojit baterku, pak ji připojit a nechat klíček na 2 minuty v první poloze...ale nevím jestli to realně může pomoci když se to nechce kamošit ani s Multiecuscanem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.