Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK v EU i mimo EU

Od: hrdinakarel odpovědí: 11 změna:

Lze STK v EU i mimo EU třeba v Thajsku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Lze stk co? Absolvovat? Lze, ale platit to bude možná jen v té zemi..možná ani tam ne..Kamarád pracuje v Estonsku a má tam auto registrované v ČR..Díky Covidu nemohl jet v tu dobu do ČR a stk mu tam propadla..Pak řešil co s tím a MDCR mu odpovědělo, že počínaje tuším Německem by mu Estonská "stk" byla k ničemu..

STK se může propadnout leda tak do země, nikam jinam! ;)

zam

Správně,skončit může TK,ale už jsme zvyklí.

Že nejdete vyučovat do školy,páni češtináři ;) K tématu toho moc nemáte, tak alespoň chytání za slovíčka ;) STK je stanice technické kontroly, takže jsem měl správně napsat, že uplynula doba platnosti technické prohlídky..Ale myslím, že každý chápe slangový výraz "propadlá stk"..Ten barák-budova-stanice se samozřejmě jen tak nepropadne

Tohle se ve škole, natož v češtině, nevyučuje. To je o logickém myšlení.

Ne, výraz "propadlá STK" nechápu. Ale vemi dobře chápu výraz "propadlá TK".

Pánové, dobře..jsem tedy hlupák, beru..Ale už by bylo něco k tématu? Co dělat, když uplyne platnost TK na dovolené v cizině mimo EU? Nápady jako udělat ji dříve asi nikomu nepomůžou..Třeba může TK uplynout z neplánovaných důvodu..respektive potíží, které nikdo nečekal..Jako se to stalo třeba mému kamarádovi v Estonsku..chtěl se jako každý rok vrátit k rodině a udělat TK..Ale covid zabránil cestě do ČR
Takže satam ani zam neporadí, ale opravovat slovíčkařením by jim šlo *smich* ;) Já jsem mezitím zjistil,že vozidlo může absolvovat technickou prohlídku pouze v zemi registrace..Jinde-v jiném státě, zemi, kontinentu vás možná přijmou a zaplatíte, ale bude to k ničemu-neplatné. To je odpověď pro všechny..Hlavně pro tazatele..Jiná věc jsou vývozy a dovozy a kontroly originality apod..Na to se ale tazatel neptal..

hodnocení

0x

Nechápu dotaz. V EU ani v Thajsku STK nejsou.

hodnocení

0x

Jsou země, kde nejsou TK povinné a tedy něco jako STK tam vůbec neexistuje. Myslím, že některé státy JV Asie, ale i např USA mezi ně patří. Jinak obecně v každém státě platí vlastné technické předpisy a nepředpokládám, že by vůbec kontrolu na autě s cizozemskou RZ udělali. Ano, zkontrolují tech. stav na odůvodněnou žádost policie, tato kontrola však určitě nemá žádnou platnost v ČR.

Takže závěrem: Technická kontrola a autě s českou RZ, provedená v jiném státě, ať už v EU nebo mimo, obecně nemůže být ČR platná, neboť nezohledňuje cz předpisy. Příkladem mohou být předpisy pro disky a pneumatiky (hlobka vzorku!).

@doutnak: Když jsem tento příspěvek psal, tvůj poslední tady ještě nebyl. Takže buď rád, že jsem do svého nenapsal to, co jsem měl na tvou adresu původně v úmyslu.

Klidně napiš, co jsi měl původně v úmyslu. Už teď vím, že to nic hezkého nebude..Ale jsem zvyklý..Tak jen do mně ;) Už teď vím, že to bude taková "malá msta" za to, že jsem tě předběhl ;) Anebo se mýlím? Pročpak jsi tenhle svůj elaborát nenapsal hned? Proč až teď? Vlastně by toto byla odpověď na původní otázku. Místo toho raději řešíš mé špatné vyjadřování a dloubeš svým slovíčkařením..*alene*

stk
hodnocení

0x
Tak aby byla platna, nelze. Pokud se bavime o aute s ceskou registraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]