Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1 žere vodu?

Od: trickie odpovědí: 7 změna:
Zdravím všechny, prosím o zkušenosti kolik spálí vody fabia 1.4mpi 50kw? Teď to budu měřit, ale za posledních 10-15 tisic km jsem musel dolít 0.5-1 litrů. Je to ok?
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Úplně OK to není, někde ti voda mírně uniká. Jinak žádný motor, ani Fabia 1.4MPI vodu nespaluje, pokud se dostane do válců, je to na 99,9% závada těsnění pod hlavo a s touto závadou ti motor nevydrží jezdit ne 10 tisíc, ale ani pár desíte, možná nějakou stovku km. Takže hledej netěsnost, kterou ti voda z chladicího systému uniká.

Jak kdy, nedávno jsem měnil těsnění po tim, co se spotřeba vody zvyšovala postupně už asi 4 roky :) (výměna po 10 letech, ale dlouho to asi šlo jenom do oleje)
Může to taky téct ven a vidět to není..na horkém motoru se to stihne odpařovat..Nemusí to téct jen těsněním pod hlavou..
tomassrp
Dovolím si oponovat. S Felicií konstrukčně podobnou Fábii jsem s vadným těsněním pod hlavou najezdil přes 20 tis km. Ke konci už to byl opravdu fičák ale vydržela to.

hodnocení

0x
A neuniká jen chladící kapalina netěsnostmi ve spojích? Zkontrolováno? A olej máte bez vody? Připadá mi to na netěsnost...litr na 15 000 km...

hodnocení

0x
Normální to není, voda nikam mizet nemá. Až bude po jízdě natlakovaná, osahejte všechny hadicové spoje, čidlo na chladiči i vypouštěcí ventil, tam všude to může prosakovat a viděl byste mokro na kůži. Nebo to může dělat těsnění pod hlavou, to by bylo horší. To by se nejspíš postupně ukazovala pěna na olejovém víčku, ale vám to ještě bere dost málo.

trickie
hodnocení

Auto parkuje v garazi, nikdy nic neprosakovalo ani kapka. Těsnění je udelano před 80 tisici km. Najeto ma 120 tisic. Myslel jsem si ze to vydrží ještě do 200 tisic km celkove, což asi vydrží. Určitě ještě počkám 50tisic km a udělá se rovnou broušení hlavy a ozývají de občas hydrostely. Možná ta voda nezmizí tolik, přehnal jsem to a nebo to začíná dělat víc a víc olej je vždy čistý, alespoň na pohled, pod víčkem oleje čisto jen olej.. V okruhu je ještě dost sajrajru z minulé výměny, už několikrát proplach i 3x vymena expanzky a pořád se to zasírá, má cenu to proplachovat? Tzn. Vyměnit chladič a vyndat hadice.. +těsnění pod hlavou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]