Zdravim, vim ze nemate kristalovou kouli, ale chci se zeptat, co to je a jak je to vazne. Servis kvuli vikendu a svatku bude mit cas az v utery. Jel jsem z prace a auto mi zaclo samo pridavat na dalnici plyn, citil jsem ze nic nemackam, ale zrychluju. Pak z niceho nic auto vyletelo do maximalnich otacek a zaclo se silene kourit od vyfuku bilym dymem. Takhle to tocilo 2 vteriny, prestalo, po chvili opet samozrejme s dymem. Ja jsem stihl dojet k nejblizsi krajnici a auto okamzite zhasnout. Potom uz neslo nastartovat. Motor toci a jde citit a videt, ze se mu chce chytit, jenom to potrebuje trochu vic. Auto odtazeni, servis utery. Vim ze je to turbo, spise jak vazne? Olej v aute zustal, nikde nic neprosakuje ani nevidim nic zniceneho. Diesel 2.0
To se bojím, že neodešlo jen turbo, to byste nastartoval. Mohly při přetočení třeba skočit rozvody. Že nechybí olej a že to chcíplo samo je trochu divné, většinou runaway prý trvá dýl, pokud ho nezastavíte přes spojku a kvalt.
uak
Motor jsem vypl pres kvalt. Jak zaclo coudit, dojel jsem na svodidla a ihned motor vypnul. Jinak by jeste bezel. Olej to nevzalo, auto nechce alorat chytit. Ale po vychladnuti uz jde slyset ze se mu chce nastartovat.
Zdravím, klasika "provalená" ucpávka mazání na hřídeli turba. Auto začne strašně kouřit, motor samovolně zrychlý tak, že někdy i písty lítají ven. Jedina pomoc je, jak jste udělal ihned udusit přes kvalt, přes klíček to nejde. Otázkou je, kolik tam zůstalo oleje a jako dlouho a jako moc otáček motor schytal. Ono to ten olej vycucá docela rychle. Již delší dobu muselo auto značně kouřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.