Zdravím, Nemá někdo zkušenost s výměnou gufer na ventilech u motoru 1.4 16v 59 kW(BUD) bez sundání hlavy? Ideálně ať se vyjádří někdo, kdo gufera bez sundání hlavy dělal. Zajímá mě přibližná cena materiál plus práce. Děkuji.
Materiál si zjistíte sám, ale stejně je vám to prd platné, protože servis si to napočítá za úplně jiné peníze..Cena za práci bude taky v každém servise jiná..A navíc všude budou doporučovat postup se sundáním hlavy a její "repasí" ..Pochybuju, že někdo půjde do vaší metody bez sundání hlavy..Ale třeba se někdo najde, držím palce ať to dobře dopadne
joseph89
Mam prave servis, kde si mohu privest sve dily, proto se ptam..
Teď vás nechci provokovat, ale lepší by bylo se zeptat teda tam..Tady nikdo neví, kolik si u vás řeknou..Já asi 16 let zkouším různé mechaniky a servisy a většinou spíš málo muziky za peníze.Zjistil jsem, že každý umí jen něco, respektive je dobrý jen na něco..Někdy natáhnou cenu, jindy zase odfláknou práci a to tam jezdím X let..Co můžu, tak patlám sám..Jsem ale "nemocný" a mám sbírku olítanin.Vlastně je to jedno..Když opraví napůl starou vránu, tak těžko opraví precizně něco novějšího..řekl bych..Pár lidí odvedlo svou práci fakt dobře za pár korun a přitom jsem nesmlouval..pár mechaniků chce dost peněz za fušeřinu a ještě lžou..
Několikrát jsem to dělal, spíše jen ze zvědavosti. Žádnou výhodu či úsporu v tom nevidím, pokud bere olej příčin může být víc.Cenu materiálu si najdete, práce cca 6 hodin, cena za práci záleží na tom kdo to bude dělat.
joseph89
Neco o tom aute uz za tu dobu vim.. je jistota na 99 procent, ze to leze pres gufera. Motor ma za sebou 3 proplachy. Kdyby to bylo kruhama, tak by byla spotreba oleje markantne vyssi, nebo nizsi. Zustala stejna celych 25 tisic km. Odhadem zhruba 0.5l na 2000 km. Tam staci brzdit motorem z kopce, seslapnout plyn, a trochu se modre zakouri. Navic u atmosfery neni kudy, jen kruhy, nebo gufera. Kruhy naprosto vylucuju. Tyto motory na ne netrpi, je to v podstate stejny motor jako roomster, fabie 2 63 kw verze, kde jsem videl kousky i 700 000 najeto... Takze fakt tam neni financni, ani uspora prace, kdyz se ta hlava nesundava? Z tohoto pohledu kdyz fakt chci jen gufera mi nedava smysl tu hlavu sundat, ale treba se mylim.
007cz
Já osobně bych hlavu sundal a udělal celou. Časově to vyjde skoro stejně, bude to o něco dražší ale mám jistotu. Měnit jen gufera je taková poloviční práce, jen toho karbonu co bude na ventilech.
Uź to tu bylo několikrát, ve snaze ušetřit si přinesete vlastní levné díly a servis vám napálí o to víc hodin práce. Za těch většinou uváděných cca 500 Kč/hod prostě servis nefunguje, to jedině nějakej kámoš z dobré vůle. Navíc to komplikuje případnou reklamaci.
No skúste nám vysvetliť,že ako chcete vymeniť tie gufera ventilov bez zloženia hlavy? O čo oprie sedlo ventilu pri stlačení pružiny ventilu,keď potrebujete vybrať zámky na ventiloch. Potom ako chcete vybrať tie gufera,keď v diere gufera bude ventil? A ako to zloží naspäť,keď ventily mu môžu spadnúť na piest alebo celkom až dole do válca? Tento motor so videl rozoberať tento týždeň kvoli klepaniu,podozrenie na hydroštely. Tak ostali už len skrutky,čo držia hlavu válcov. Vo víku hlavy sú namontované vačky a sú dve. Čiže celý rozvod je rozobratý,takže zrovnanie hlavy,nové tesnenie a jej montáž už bude to najmenšie,čo sa bude musieť spraviť. A áno jedna sa o motor s kódom BUD. U popisované motora to klepalo aj povýmene hydroštelov,niektoré boli nefukčné. Dôvodom klepania,po zložení vany boli úlomky piesta. Pravdepodobne preskočil rozvod a došlo ku stretu hrany piesta s ojnicou. Čiže byť vámi s guferami vymením aj rozvody. A zrazu sa banálne papkanie oleja zmenilo na mastnú opravu.
007cz
Jednoduchých možností jak podržet ventil je několik, mám pocit, že existuje i originální VAG přípravek. Není to žádná věda.
joseph89
Jak psal vyse, jsou na to pripravky. Rozvody mam delane v roce 21, najeto cca 25 tisic. Motor neklepe.. prave ze jede uzasne na najezd 272 tisic km. Jen ten olej si veme skrz gufera..
Slavco31: Nějak si při veškerý představivosti nedokážu vysvětlit, jak by se kvůli přeskočení rozvodu dostala ojnice do mista, kde by poškodila píst, to by musela být ohnutá, vejpůl, nebo jiným způsobem "odpojená" od pístního nebo ojničního čepu.
Motor ešte nebol rozobratý, len vaňa dole a hore vymenené hydroštely. Čo vravel mechanik tak válec je z jednej strany odretý od piestu a úlomky piestu som videl na vlastné oči. Skutočnú príčinu sa asi nedozvieme,lebo motor je asi na výmenu. Majiteľ ho kúpil s klepaním,tak sa nevie,že čo sa stalo. No iné než narazenie ventilov do piestu si neviem predstaviť,čiže pravdepodobne skočený rozvod, no iná vec nakľuke alebo ojnici sa nevylučuje.
007cz
Skutečná příčina je banální, pridřený jeden válec. Rozvody budou v pořádku. Jak by se asi při nárazu pístu na ventil dostal ulomený kousek pístu do vany?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.