Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto otočí při startu, ale nechytne

Od: lukas022 odpovědí: 11 změna:
Zdravím, když chci nastartovat tak slyším, že startér 1-2 otočí a nic, kontrolky vyblednou
Co by to mohlo být? Roztlačit nejde
Octavia I 1.9tdi 66kw 1998

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thetruth
hodnocení

0x

Baterie? Tedy nabít, případně nechat otestovat?

lukas022
hodnocení

Zkoušel jsem startovat přes kabely i vyměnit baterii a žádná změna

ridic
hodnocení

0x

"... startér 1-2 otočí a nic, kontrolky vyblednou..."

Při startování pomocí kabelů se to chovalo stejně?

Nebo jak se to chovalo?

Pohasnutí kontrolek totiž jaksně ukazuje na poles dodávaného proudu.

lukas022
hodnocení

Když jsem vyměnil baterii nebo startoval přes kabely tak nevybledly, ale v pokusu o nastartování nebyla žádná změna

hodnocení

0x
Vypada to na k.o. baterie měř na ní napětí když startuješ nesmi jit pod 8V
A koukni do ty černy krabičky na baterii zda to tam neni vypálený
Ale muže bejt klidně i k.o. starter
lukas022
hodnocení

U jiný baterie nebyla změna, pojistky v krabičce nad baterií jsou v pořádku (proměřil jsem je)
Diagnostika nedokázala načíst jednotku, je možné, že by to bylo jednotkou?
Starter musi točit furt i kdyby byla jednotka mrtva
Pokud se starteru nechce točit ješte to múže bejt spínačkou
Pokud starter točí a nechytá a při otočení klíčku neproblikne žhavení tak vadný relé 109
lukas022
hodnocení

Kouknu na to, díky

hodnocení

0x

Nepoložili ste túto otázku už tu?

poradte.cz/...

Tam ste dostali odpovedi, jedná ešte k nej,že je vadný štartér a nedosiahne potrebné otáčky.

Nene, to nejsem já, respektive tamta otázka z odkazu před týdnem jsem byl já, ale tahle ne :) I když téma je podobný. Ale navazu teda na tamto moje téma - posunutí rozvodů samozřejmě vyloučit nemůžu, auto má asi půl mega najeto a je v šíleným neudržovaným stavu. Ale moc se mi to jako příčina nezdá - nezhavi, nekomunikuje řídící jednotka, blbne pristrojovka, už nedávno nenastartovala a další den zase na brnk - mechanickou závadu bych vyloučil.

Túto mechanickú závadu nevylučujete,lebo to koleso na kľuke sa môže v tej vôli pohybovať a keď to riadiaca jednotka ureguluje od snímača otáčok tak vám auto chytne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]