Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia motor

Od: david1 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.Mám Felicii 1.3 MPI
Špatně startuje, někdy až na po čtvrté,pak během jízdy klesne výkon a pomalu motor zhasne,zničeho nic naskočí a jede dál.Čím to může být?
Jeden den nastartuju napoprvé hned,za 2 hod nechce naskočit a třeba až na potřetí a motor běží jako by nějak na pooviční výkon- na volnoběh.Pak prošlápnu plyn a jede normálně.
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

1x
Palivové čerpadlo. Stalo se mi totéž u Octávky. Chvilku to jelo, chvilku špatně, chvilku vůbec.
Já sazim na hadičku - husí krk od motorku čerpadla nahoru k prirube, po 20 letech a 400tkm mi prdla u feldy i oktavky, vlastně v obou případech vydržela+- stejně:) Benzín pak stříká uvnitř nádrže a výstup nema tlak. Nahradil jsem gumovou benzínovou hadicí, kdyby se časem rozpadla,nic se neděje, mám možnost i startování na lpg.
A ještě mě napadá, nevím, jak má 1,3mpi resenej regulator tlaku paliva, ale u 1,6mpi mi kdysi podobné projevy zpusoboval, když začal prosakovat do sání skrz spojovací podtlakovou hadičku, odhalil jsem to až když se hadička rozpadla.
vernon
Čerpadlo je u 1.3MPI v přírubě nádrže. Není ponořené na dně. A píše, že to chvíli jede dobře, chvíli špatně. Prdlá hadice nebo prdlá membrána regulátoru paliva by mu to vyřadila z provozu úplně.
Napadlo mne ještě relé čerpadla v poj. skříňce. To bych na jeho místě zkontroloval jako první. A konektor čerpadla na nádrži, zda není povytažený. Je tam plastový zámek a mohl z toho konektoru vypadnout.
Co vím, je tam cerpadlo konstrukčně stejný jako všude jinde, takže pod hladinou ten "kýbl" s motorkem a prostorem okolo a a plovákem a pak od něj k průběhu vedou 2 husí krky a ty časem úplně zkamení a praskaj. A ten regulátor, když špatně funguje, to pak motor může nějak jet, ale bohatost různě kolísá, nebo když propouští do sání, zblbne to lambda regulaci.

david1
hodnocení

Díky za odpovědi.
To relé palivového čerpadla je v pojistkové skříni teda?
Jak poznám jestli je špatné prosím? Poznám to od pohledu?

david1
hodnocení

A ten konektor čerpadla na nádrži je někde z venku ze spod nádrže, uvidím ho když vlezu pod auto?
Je zeshora, pod pravým zadním sedákem, prikrytej kulatým plechovým víkem cca 15cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]