Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo vysvětlit, proč u nového TUCSONA mám v režimu ECO spotřebu 7,5 litru benzinu na 100 km a při jízdě v režimu NORMAL 6,5 litru? To mi může být celá ekologie ukradená !
1x
Eko mod je spise na dalnice kde je plynula jizda stalou rychlosti. Eko mod upravuje prubeh plynu a vykon v interieru (klima atd). Takze pri akceleraci sice dava mene paliva, ale akcelerace je umele zpomalena a je delsi. Tim muze byt spotreba stejna nebo i vetsi pri velmi caste zmene rychlosti
Ještě bych se chtěl zeptat, pokud znáte ten motor toho TUCSONa, jaké mají být volnoběžné otáčky? Já mám 1000 ot/ min, což se mi zdá dost vysoké. Z toho důvodu pozoruji, že když jedu s kopce na volnoběh a chci brzdit motorem, tak při zařazení rychlostního stupně auto místo brždění ještě zrychlí. Je to asi z toho důvodu, že u tohoto benzinového motoru při brždění motorem se přívod benzinu do motoru úplně neuzavírá jako u nafťáku, ale do motoru jde stále benzin jako při volnoběhu.Mám pravdu?
0x
Vypozoroval jsem, že když je auto vklidu, tak je volnoběh cca 750 - 800 ot/min. Když je auto v pohybu, tak se volnoběžné otáčky drží na 1000 ot/min. Domnívám se, že je to kvůli tomu, aby při zařazení rychlosti nebyl na motor takový náraz zvýšením otáček.
Kdyz je auto v pohybu,volnobezne otacky se zvysi, je to potreba pro pripadny brzdeni (podtlak posilovac)a dalsi veci,pripadne posilovac rizeni atd atd...
0x
Radil jsem vám tohle auto s automatem a v LPG
uaz.cz/...
Nebo pokud nejedete moc terén, jasná volba Alfa Romeo Stelvio, zánovní. Je to auto úplně někde jinde a je hlavně vyzkoušen jako hodně spolehlivé auto.
První fotka UAZ Patriot
Druhá fotka Alfa Stelvio
Obě dvě auta daleko spolehlivější než Tucson. Ideálně se toho zbavte co nejdřív
doplněno 27.03.24 14:45: UAZ JE TA DRUHÁ Fotka. Uvnitř hodně pohodlný.
Spotřeba LPG 10litru při částečným ježdění v terénu
Chtěli jsme co nejjednodušší auto. Za kolik se prodávají vámi uvedená auta? Ještě ověřím tu spotřebu při brždění motorem s kopce a pak to odvezu do servisu, aby snížili ty otáčky na volnoběh. Včera jsem to zkoušel nastartovat a vyběhly až na 2500 a pak šly pomalu dolů.
Chtěl bych všem oznámit, že se s tím TUCSONem musí jezdit jinak než FORDem S-Maxem. Nakonec jsem si ověřil, že při jízdě s kopce a brždění motorem je spotřeba benzinu 0 a to při zařazení jakéhokoliv rychlostního stupně. Takže s tímto vozem již "neplachtím" na volnoběh, ale nechávám při jízdě s kopce stále zařazený rychlostní stupeň a v závislosti na klesající rychlosti stále podřazuji na nižší. Tak jsem docílil k mému překvapení při jízdě z chalupy v neděli odpoledne na trase Žandov - Verneřice -Liběšice- Roudnice- Velvary -Tuchoměřice - Praha - Řepy průměrnou spotřebu 5,5 litru. To by šlo, co říkáte?![]()
poradte.cz/...
Plachtění z mirnyho kopce většinou vyjde na spotřebu lip než kvalt bez plynu.
S atmo 1,6 Focus umím jet i za 5,0,mám vyzkoušený oba způsoby. S 1,0 tsi ve fobii za 4,5 ( a rozhodně nejsem brzda provozu)
Palubak často kecá,spotřebu je třeba měřit dotankovanim do plný a spočítat km.
Dopadlo to tak, že se na něj Hyundai totálně vykašlal a zdaleka není jedinej, co jsem viděl v okolí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.