Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
koupil jsem Karosu C734 z roku 1985 upravenou na specialni přepravník vozidel a reším teď způsob vypnutí motoru ML635. Klíčkem nelze vypnout motor. Mohu vypnout klíč, vytáhnout jej ze spínací skříňky a motor běží vesele dál. Vypínám tedy motorovou brzdou spolu se zařazením nejvyššího rychlostního stupně a tím "zdechnutím" spojkou se zabržděnou ruční brzdou. Přijde mi to dost špatné řešení a dlouhodobě se mu chci vyhnout a dodělat originální způsob vypnutí - tedy klíčkem v zapalování.
Jakým způsobem se originálně vypíná u této Karosy motor? Dle manuálu by měl motor jít vypnout normálně klíčkem, ale tuším, že při přestavbě si někdo pohrál s elektrickými rozvody a tuto funkci někde zrušil/vyřadil/obešel. Může mi někdo říct, jakým způsobem (např. klíček vypne relé čerpadla, apod.) se tedy motor klíčkem vypína? .
Předpokládám, že jako u jakéhokoliv jiného dýzlu. Vypnutím klíčku přerušíte napájení palivového čerpadla. Takže to čerpadlo máte zřejmě připojené před spínací skříňkou, což je samozřejmě špatně.
Kľúč od spinacej skrinky by mal ovladať elektropneumatickú motorovú brzdu. Karosa má motor z Liazky a princíp je rovnaký.
Ak si dobre spomínam,tak Karosa mala plyn ovládaný hydraulicky a pri motore by mala byť zariadenie,ktoré ubralo ten plyn z voľnobehu na nulu na čerpadle a zároveň zopla sa motorovka pri vypnutí kľúčom v spínacej skrinke. Tam by som hľadal problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.