Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dotaz je asi jasný. Jelikož jsem došla k tomu, že pro mě bude vhodnější automat, ale nemohu investovat do nového auta. Jak se díváte na auta vyrobená kolem roku 2000-2010 s automatickou převodovkou? Na dálnici určitě vyjíždět nebudu a kromě nutné dopravy z vesnice do města bych podnikala možná jen delší výlety po okreskách. Jsem nezkušený řidič, ale auto je nutnost, bude tedy to první a čím menší tím lepší. Děkuji za názory.
To jsou 24 - 13 let staý ojetý piksly, kde pravděpodobnost chcíplý převodovky je velký riziko a opice bude chtít banány za pár desítek tisíc - nutno pečlivě vybrat kus který je v pořádku.
Pokud nebudeš mít rezervu minimálně 50k na opravu převodovky, tak se nauč řadit šaltrpákou, zas tak složitý to neni.. A osobně preferuju manuál než automat, ten velice často řadí jinak než je potřeba, mimo to je ca o litr vyšší spotřeba, tj. každý kilometr tě stojí o ca 0,4 Kč navíc.
Ani výměna oleje neni zrovna levná a po koupi určitě měnit (pokud neni jistota že neni termín na výměnu = ne zápis v servisní knížce to se běžně falšuje, ale faktura ze servisu). Podobně rozvody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.