Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší auto s automatickou převodovkou

Od: haana odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, dotaz je asi jasný. Jelikož jsem došla k tomu, že pro mě bude vhodnější automat, ale nemohu investovat do nového auta. Jak se díváte na auta vyrobená kolem roku 2000-2010 s automatickou převodovkou? Na dálnici určitě vyjíždět nebudu a kromě nutné dopravy z vesnice do města bych podnikala možná jen delší výlety po okreskách. Jsem nezkušený řidič, ale auto je nutnost, bude tedy to první a čím menší tím lepší. Děkuji za názory.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Opravy automatu sou drahé
lidi na údržbu kašlou a koupit ojetej automat je velká sazka do loterie
Ja osobně automaty nemusim a nešel bych do něj
Ja myslim že naučit se řadit s klackem neni tak težký de jen o praxi a nebat se
Máš pravdu, ale i výměna spojky na manuálu, když se učí jezdit dřevo není levná..

asd1
hodnocení

2x

To jsou 24 - 13 let staý ojetý piksly, kde pravděpodobnost chcíplý převodovky je velký riziko a opice bude chtít banány za pár desítek tisíc - nutno pečlivě vybrat kus který je v pořádku.

Pokud nebudeš mít rezervu minimálně 50k na opravu převodovky, tak se nauč řadit šaltrpákou, zas tak složitý to neni.. A osobně preferuju manuál než automat, ten velice často řadí jinak než je potřeba, mimo to je ca o litr vyšší spotřeba, tj. každý kilometr tě stojí o ca 0,4 Kč navíc.

Ani výměna oleje neni zrovna levná a po koupi určitě měnit (pokud neni jistota že neni termín na výměnu = ne zápis v servisní knížce to se běžně falšuje, ale faktura ze servisu). Podobně rozvody.

Taky se mi víc líbí manuál, jednoduchý věci
Jenomže když pracuješ rukama a pak ještě jezdíš hodně po městě, tak bych byl po práci rád nemuset ještě žonglovat Paka-volant-pedál.

hodnocení

0x
Bral bych medvěda

hodnocení

0x
Mám už několikáté auto v automatu a vše jsou přes dvacet let staré "vraky"..Dejte si jen velký pozor, aby to fungovalo při koupi a dlouhé zkušební jízdě..Pak by to mohlo vydržet pro vaše účely..Moje matka i sestra měly ŘP dost let a naučit je jezdit byl porod..Nebýt automatů, tak by nejezdily nikdy..Jakmile to nebude fungovat při koupi, tak to neberte! I výměna oleje v automatu je DRAHÁ záležitost..U některých to jde udělat i doma..Sám jsem si to měnil na pár autech..moc jich ale takových není, kde to jde snadno.
Doutnaku, jaký přesně to jsou auta starý 20let, co spolehlivě řadí?
Nevím jak ostatním fungujou ta samá auta, ale já mám Sharana rok 99 1,9tdi..Dále Zafiru 2,0dti rok 03 a Audi a4 b6, rok 04 s multitronic převodovkou-ta ale řadí dobře jen v manuálním režimu volby kvaltů..u ní bude problém spíš software. Loni jsem prodal Vectru 1,8 rok 95-tam automat řadil taky krásně. Máma měla před lety Vento 1,8 rok 97 a převodovka taky paráda..Ségře jsem kdysi sehnal olítanou Sierru 2,0 a tam odešla převodovka jen proto, že vytekl olej z gufera na výstupu ke kardanu..Kamarádce na rozježdění jsem za pár korun sehnal Corsu B 1,4 rok 96 a tam už automat trochu "zlobil", ale dalo se to vychytat plynem..Účel splnila..

hodnocení

0x
Pri koupi musi byt ok. Pak jeste muze vydrzet. Mam MB ML z roku 2000 a zatim jezdi, ale netocim na tom mraky km. Treba budete mit stesti na dobry kousek.

mathew
hodnocení

0x
No asi takhle musíte si vzpomenout co lidi v té době kupovali, automaty a ještě k tomu v malých autech to nebyly. Takže tomu bude odpovídat i výběr. Takže bych vzal nějakou Ameriku, ale výběr bude nic moc, bude to velký, ale bude tam už ověřený automat. Další možnost je ten medvěd, ale ten bude mít nejspíš dražší servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]