Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
prosím jezdíte někdo do Německa s autem na LPG? Jedu do Německa na dovolenou a mám plnící hrdlo italké. v Německu ale mají tři systémy plnění.
Proto se ptám, jestli je nutné kvůli jedné ceně kupovat redukci za cca 500Kč, nebo jeslti se tam nechají redukce půjčit (jak složitá jedomluva/ochota?). Taky jsem slyšel že kde mají víc stojanů, tak je občas i italskej způsob. Máte s tím někdo zkušenost?
Jo a ještě si tam tankuju prej sám - to by se mi líbilo si to vyzkoušet. V ČR si člověk pripadá jako nesvéprávnej, že si nesmí ani natankovat...
Děkuji za rady a zkušenosti!
Nevím jak k dnešním dnům,dřív jsem jezdil často Evropu(tahal auta)s plynem a nebyl problém-redukce na různé prúměry-BRC,Lovtec,LRenzi a nevím co ještě všude k dispozici,ochota taktéž a s tím tankováním-jak kde a kdy...Jinak je dobrý si dle trasy najít na netu zhruba pumpy s LPG-na dálnicích to nehrozí,je třeba někam sjet a zalovit-ale opakuji,je to zhruba dva a více letá zkušenost,třeba už je to dnes zase o něco lepší...
to je škoda, že na dálnici LPG není. Koukal jsem do mapy a moc benzínek tam není, natož spoléhat, že tam bude plyn a ještě že budou mít redukci, natož když pojedeme v noci. Ale tak uvidíme no... Na dálnici teda nic?
nevím kam až jedete,zda je SRN cílová destinace,ale pokud máš nádrž místo rezervy(toroid)cca.45litrů, na Kateřinkách(jedeš-li přes Rozvadov),případně jakákoli poslední pumpa u nás před čárou,nabereš plnou-tak ti plyn dá skoro celé Německo(ať dolu nebo nahoru)-samozřejmě žádné blbnutí a la 220/hod...a nad ránem až ti bude docházet už budou mít otevřeny i menší pumpy v městečkách,kdekoli sjedeš...
Když natankuju na hranicích, pak mi první nádrž ( 30l ) dojde u Magdeburku, tam už mám dvě nonstop pumpy najitý asi 4 km od dálnice, druhá mi ale dojde někde u Osnabrucku, tam už je to podle mapy s odkazama (viz níž) horší. Tak nevím asi se spolehnu na náhodu že někde něco potkám co není na internetu k nalezení... To by mělo být kolem 6_8hod ráno, tak snad to bude dobrý. Jinak s těžkým srdcem přepnu na benzín
pokud snad cestuješ s GPS stáhni si gps-data-team.com/...
je to tam ke stažení snad pro všechny obvyklé i méně obvyklé navigace, pravda některé formáty po registraci.
Nebo autogastanken24.de/... a vytiskni si seznam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.