Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Focus 1 2002... Koroze na autě co má najeto 287 000km už zapříčinila, že loni tam jsou třetí prahy, zadní část podlahy od stran až po středový tunel, nosníky v pravo a vlevo co jsou pod zadníma sedačkama takové ty co mají velkou díru v sobě zespod... Zvenku zdemontováno, udělány GO náprav včetně barvy, sundaný výfuk, nádrž, obroušeno, zavařeno, natřeno Hammeritem a pak na to BODY sprej.
Do dutin jsem prskal od Motip vosk s hadičkou, ale mám pocit že efekt = 0, Pochopitelně že zevnitř je to celé rezavé... Dokonce jsem se v pátek bál táhnout druhého Focuse na laně za zadní oko v domnění, že ho urvu včetně nosníku a půlky kufru (Sedan)
Tak jsem vzal prahy zevnitř olejem do stříkací pistole 3/4 motorák z auta a 1/4 převoďák, aby se naředil a byl řidší... Vybral jsem s tím prahy, sloupky taky, teče to z toho už 3 dny na zem... A právě se ptám, jestli to vydrží rok, než to zase nastříkat znovu nebo dříve? Na autě zástěrky téměř po zem, nájezd ročně 12 000 +-, ještě musí vydržet, když stál 35 000 za opravy a to jsem si dělal 90% sám, teď mne budou čekat rozvody a klíňák taky... Takže klidně za rok tam vystříkám 2 litry oleje zase všude, včetně nosníků, kompresor rampu pistol mám, dokonce pistol na dutiny přímo, to mi problém nedělá... Ale právě někdo říká že olej na to vhodný není, že je lepší vosk, někdo zase radí že je to jedno když se to obnovuje... Tak nevím... Nějaké zkušenosti?
O natření spodku olejem a projetí polňačkou jsem slyšel...
Zejména je to škoda práce a vědomě způsobená ekologická katastrofa. Jasně, že olej na to není vhodný, je to nebezpečný odpad.
Já neřeším co je eko nebo neeko, pro mne je to jediný dopravní prostředek a musí vydržet ještě několik let.
Pokud si vezmu letadla, lodě... Ropné katastrofy atd, havárie,,,, To je 1000x horší než že já z toho vytrousím po cestě v horizontu X měsíců po cestě nějakou olejovou kapku... Olej stejně valí ze serva že přední náprava je za 3 měsíce kompletně naimpregnovaná zvenku a z motoru, který teče taky... Na to ale nemám abych si ho rozhodil doma celý a přetěsnil. Je to moje první auto, budu si ho držet dokud to půjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.