Nejste přihlášen/a.
1. Cenu jste si měl dohodnout předem. Pokud to chcete řešit, tak se do značkového servisu běžte prvně zeptat, kolik na to mají normohodin a za kolik by to dělali oni
2. Vy si myslíte, že za 500 Kč na hodinu kvalifikované práce by se servis uživil? Platy všech zaměstnanců, energie, nájem, daně, prostoje, vybavení, zisk majitele..? Tak to samozřejmě ne, to by si museli účtovat tak 1200, a to vidět nechcete. Takže se hojí na marži za díly. Ale to jste jim neumožnil, tak si narazili hodiny. Proč? Protože můžou, poptávka po servisech převyšuje nabídku, neseženete levný dobrý servis, po silnicích nám jezdí 3 miliony vraků se zbytkovou hodnotou pár desítek tisíc, takže jsou to servisy, kdo si může vybírat.
4. S tou vodou je to divné, buď ji při svěšení motoru vypustili a pak se nezadařilo správně vše zatěsnit, zavodnit a odvzdušnit, ale pak je divné, že si neúčtovali Fridex, nebo při manipulaci uvolnili nějaký spoj a voda unikala (třeba jen pod tlakem po zahřátí motoru). Tohle vypadá na kix a doufejte, že se motoru nic nestalo, např. se nenačalo těsnění pod hlavou.
Uvědomte si, že jen samotný odvod sociálního a zdravotního pojištění zaměstnavatele za zaměstnance dělá cca 34 %. Tedy pokud by se z toho nemělo platt vůbec nic jiného, než mzda mechanikovi, tak z těch vašich 500 Kč zbyde jen 330 Kč. A nezbylo na nic jného. (Například ani na plat zaměstnance, který přijímá opravy a objednává díly.)
Autoservisy mají "slušné" ceny, mám s tím osobní zkušenost.
Po diagnostice auta Mitsubishi COLT, které občas padalo do nouzového režimu mi ve značkovém servise řekli, že je pravděpodobně vadná váha vzduchu a že (pokud chci) mi ji vymění za 4790,- Kč. S autem jsem odjel bez výměny s tím, že si to ještě rozmyslím.
Na internetu jsem zjistil, že nová originální váha vzduchu stojí i s dovozem 820,- Kč, tak jsem se rozhodl, že si ji vyměním sám. I když nejsem automechanik ani zámečník, tak výměna tetrvala necelých 10 minut. (Vytáhnout konektor, vyšroubovat 1 vrut, který váhu vzduchu držel na sacím potrubí, vysunout starou a vsunout novou váhu, zašroubovat vrut a připojit konektor.)
Servis by si za tu práci vzal 4000.- Kč.
Váha vzduchu přitom byla dobrá a závada byla ve škrtící klapce.
Vyfoťte a vložte sem ještě zakázkový list, kde by mj. měla být předpokládaná cena opravy.
Hodinová cena práce servisu je přiměřená, za přiměřenou lze u vašeho vozu považovat i dobu opravy. Tedy dle mého názoru je celková cena opravy v pořádku.
Jen podotknu, že hodina práce ve značkovém servisu Audi stojí nejméně dvojnásobek ceny, kterou vám účtoval váš servis. Práce ve značkovém servisu by měla být normovaná, takže dotazem v Audi servisu by se dal zjistit normovaný čas na výměnu převodovky a spojky u vašeho vozu od počátku opravy - demontáže, až po ukončení opravy montáží všech demontovaných dílů. Předokládám, že cena by významně převýšila cenu ve vašem servisu.
Podotýkám, že jde jen o můj názor, teď v noci jsem si ověřil jen dostupné informace na netu.
PS: K chladiči se nevyjadřuji, zda poškození souviselo s opravou či ne si musíte se servisem vyřídit sám.
Výměna převodovky 35 hodin práce? mimo jiné, např. cena oleje...
Těžkej ojeb.. Ale pokud nemáš sepsanou zakázku včetně ceny, tak smůla.
Poškození chladiče může být jejich prasárna, ale taky ne, už mohl být před smrtí a jen to ruplo u nich. Pravděpodobně kombinace, starší chladič a jebli do něj při vyndavání převodovky jak s tim lomcovali.
Pro příště: cena se domlouvá předem a písemně, servis se pečlivě prověřuje.. Mmch. osobně jsem skončil u oprav svépomocí, servisy jeden velkej ojeb, předražená nekvalitní práce často drahá i zadarmo...
@asd1: Nebudu ti oponovat, každý máme právo na svůj názor. Ovšem výměna převodovka na A4 a výměna převodovky na Octavii/Fabii je trochu rozdíl. Nejsem si jistý, ale mám dojem, že na Audině musíš rozebrat celý předek auta.
Co se oleje týká, jen ocituji větu z "odborného webu": "Cena autodílů v kategorii Olej do prevodovky pro auto AUDI A4 se pohybuje od 260 Kč do 1163 Kč v závislosti na výrobci a specifikacích produktu." Bohužel neuvádí, zda za 1l nebo za náplň, ovšem za 260,-Kč asi náplň převodovky A4 nepořídíš.
Značkové oleje do převodovky A4 jsou on-line 350-500,-Kč/l.
Pochopitelně se ta celá výměna spojky a převodovky dá pořídit levněji. Záleží na servisu a na úhlu pohledu.
Jinak kdyby to byl přímý komentář, máš body
2 Satam - jo přímý komentář, nebylo to na tebe
Je fakt že A4 má víc verzí a nevíme detaily. V autorizáku bych si zjistil normohodiny a předvěžnou cenu, případně sehnal dílenský manuál co to obnáší. V každým případě zakázka typu "opravte to a pak mi dejte účet" je hodně velkej zajíc v pytli, servis si tak může vyúčtovat co se mu chce. A že tenhle zákazník už tam nepřijde - přijde zase utečenec od jinýho servisu a tenhle má další kšeft...
@asd1: Je zřejmé, že bychom si nakonec porozuměli. Zakázkový list byla hned moje první věta. O normočasech v autorizáku píšu taky. Hodinovka v servisu je také přiměřená. O celkovém času můžeme diskutovat, ale mám dojem, že jednak ani jeden z nás A4 detailně nezná a informace od tazatele jsou také nedostatečné. Takže vlastně o nic nejde
Tu u nás taký garážový servis na octávii 2,čo je podobné auto vašemu za 1,5 hodiny vymenil spojku, kde pri jej výmene obnáša vybratie prevodovky. Takže si položte otázku,že čo tam robili 35 hodín?
Tak to doplním,aby neboli pochybnosti. Auto došlo po svojích na zdvihák,vymenila sa spojka a za 1,5 hod. išlo na skúšobnú jazdu. bola to práca dvoch ľudí,nie moja. Inak ja,keď som bol mladý a ešte neboli všelijaké uťahováky,tak som za 3 hodiny vymenili lamely spojky na Tatre 148 s tým,že motor šiel von a znova sa nahodil do auta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.