Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dříve jsem si měnil kola normálním klíčem. Na tom není nic težkého. Ale koupil jsem si jiné, novější auto a zainvestroval jsem do momentovího klíče. Ale klíč se mi u posledního, čtvrtého kola rozpadl. Dvě kola jsem vyměnil tak, že jsem u povolování vždy měl moment na utahování vypnutý, povolený. Když jsem utahoval druhé kolo, moment jsem nechal nastavený a jen jsem přecvakl na povolování. Šel jsem na třetí kolo, povolil jsem šrouby s tím nechaným momentem a tam mi to začalo dělat poté při utahování problémy. U povolování šroubů u čtvtého kola se mi klíč rozpadl. Je to tím že jsem povoloval kolo s nehaným nastaveným momentem na utahování? Díky za odpověď.
6x
Pokud ne, tak ho zkuste reklamovat.
Když kola dotáhneš momentovým klíčem, tak momentový klíč při nastavené hodnotě cvakne. To je signál pro tebe, že máš s dotahováním přestat. Pokud dotahuješ dál, tak to momentový klíč už nijak neovlivní.
Normálně je povolovací moment a utahovací moment přibližně stejný.
U tebe ja ale problém ten, žes kola naposledy dotahoval obyčejným klíčem, takže nevíš na jaký moment jsou šrouby dotažené.
No a pokud je dotahovací moment šroubů 100Nm a momentový klíč máš do 120Nm, tak je možné, žes ho namáhal příliš.
Jaká je kvalita momentového klíče, který sis koupil můžeš teď posoudit. A kolik stál takový momentový klíč?
2x
Vypadá to na ohybový momentový klíč...hlava ráčny se pouze při překročení momentu vychýlí, cvakne a tím dá najevo, že je dotaženo. Čtyřhran s přepínáním dotahuji, povoluji nemá jinak na funkci momentu vliv. Pokud ho opravíte, klíč by měl fungovat dále... něco více v příloze, je to z odkazu, strana 20 a okolo
| Ohybový momentový klíč.pdf | 305.11 kB |
0x
Naposledy mi kola z letních na zimní měnili v servise, protože jsem tam stejně vezl auto, tak jsem to nechal na nich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.