Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo komu dává přednost

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

první pohled letecký

mapy.cz/...

druhý pohled z vozidla A

google.com/...

třetí pohled z vozidla B

google.com/...

Na druhém pohledu je pouze bílé vozidlo najíždějící na nájezd a vozidlo z výhledu

Na třetím pohledu je puze vozidlo z výhledu najíždějící na nájezd a vozidlo sjíždějící z nájezdu odbočující vlevo.

takže pokud v tomto případě se sejdou dvě vozidla jedno najíždějící na nájezd vyjíždějící pod mostem a druhé sjíždějící z nájezdu a mířící pod most - takže si vozidla křižují cestu.

Zažil jsem několikrát jako pozorovatel obě varianty

já jsem byl přibližně zde :

google.com/...

Obě vozidla musely zastavit protože dávaly přednost vozidlům jedoucím rovně a když měly volno, tak někdy se rozjelo jedno a někdy druhé jako první.

Kdo komu tedy by měl dát přednost.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Kdo komu tedy by měl dát přednost.***ten co jede z vedlejší, dává přednost vozidlům jedoucím po hlavní. Asi jsem Vás nepochopil.

Přednost v jízdě má vozidlo přijíždějící po hlavní, přednost dává ten přijíždějící po vedlejší. Já nevím, tohle už se učí i děti na tříkolkách na dopravním hřišti.

Tazatel nesplňuje už ani požadavek § 22 řišského zákona 81/1910

O řízení jízdných silostrojův.
§ 22.
Ze samostatného řízení jízdných silostrojů jsou vyloučeny takové osoby, kterým není aspoň 18 let.
Samostatně říditi jízdné silostroje o více nežli jedné koleji jest dovoleno toliko tomu, který vykázav svou odbornou způsobilost, obdržel k tomu úřední povolení (vůdčí list). Toto povolení může býti odepřeno, jsou-li zde okolnosti, které odůvodňují předpoklad, že jest žadatel neschopen říditi jízdné silostroje (na příklad tělesné vady, náklonnost k pití, těžké přestupky proti bezpečnosti těla a majetku).

ernie - Kde jste to našel *sok*? Nás to v autoškole učili jinak! *nevi*.

*frajer*

Kdo komu dává přednost

hodnocení

5x
Tuto křižovatku dobře znám, párkrát už mi tam přednost někdo nedal, přitom nechápu proč a nechápu ani váš dotaz, je to úplně normální křižovatka s hlavní a vedlejší, takže samozřejmě dává ten na vedlejší (co sjel ze čtyřproudovky a odbočuje vlevo ke Globusu) přednost tomu, kdo je na hlavní a odbočuje vlevo na nájezd směr Brno.
honzinek

Jezdím tam poměrně často. Podobné problémy dělá, některým "řidičům" horní rampa u DPMB v Pisárkách. Vysvětluju si to tak, že pokud je křižovatka malá, tak většina řidičů nemá problém pochopit, kdo má přednost. Pokud je křižovatka prostorově více rozprostřená, tak mnozí se v tom začínají ztrácet a udělali si vlastní pravidlo silničního provozu, že kdo je rychlejší, tak má přednost.

mnd®
hodnocení

2x

Ta křižovatka je dobrá a přehledná.Hlavní / vedlejší.Máte vůbec řidičák? Těchto a podobných jste sem už napsal víc co nechápete.Jezdím tam skoro každý den a nemám problém.Z nájezdu,od Globusu nebo od Ivanovic.I ten sešup od Bauhu.Však to mám od baráku kousek.Plivnu a zbytek klidně i dojdu a ještě si dám cestou u terky v osvěžovně na zahrádce pivo.

A až tama pojedete,tak se stavte u kasáren v aleji na hrušky a v hospůdce na pivko.

hodnocení

0x

Z tých situacii sa použije pravidlo o križovatke kde jedná cesta je hlavná a druha vedľajšia a čo sa týka toho prejazdu na nadjazd,tak tam sa napr. u tej dodávky v odbočovacom pruhu použije paragrav o odbočovaní vľavo,čiže,ak pôjde auto z protismeru na nadjazd,tak z hlavnej odbočuje na vedľajšiu,a dodávka mu má dať prednosť. Dúfam,že ste to pochopili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]