Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekopoplatek při převodu

Od: honza333® odpovědí: 14 změna:

Leckde se píše, že když se vozidlo s EURO2 a nižší převede na držitele ZTP, že následný převod je již bez ekopoplatku. Je to skutečně tak? Stanovuje zákon, že se platí jen při první přeregistraci vozidla a nebo, že se platí jen jednou?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x

a ani nemusíte na držitele průkazu ZTP-postačí na jakéhokoli důchodce, i ti jsou osvobozeni od tohoto polatku,což se všeobecně moc neví a samozřejmě "stát" to nikde neventiluje kvůli ziskům z "ekopokuty"...Jinak bylo-li již vozidlo po 1.1.2009 převedeno,zaregistrováno,a tím většinou i zaplacena ekodaň-tak se již neplatí-"pouze"(a i to je moc) jednou(v TP by měla být o tomto poznámka)...

erikchu, prosím, poučte mě odkazem na příslušný předpis kde se dočtu: "postačí na jakéhokoli důchodce, i ti jsou osvobozeni od tohoto polatku,což se všeobecně moc neví"

Děkuji za poučení, to víte stále jsem mladý a furt se musím učit.

Děkuji a přeji hezký den z upršených Pardubic

erikch*

nevím přesně legisl.odkaz-nějaký výměr min.financí,či co-stejně jako mají důchodci slevu na jízdném MHD,vstupy apod.,taky jsem na to čučel,když jsem to slyšel-ale hlavně i praktická zkušenost-nedávno jsem se toto dozvěděl,tak jsem hned nedávno přivezenou T.Previi 95 přihlásil na tchána,důchodce,to jsem ještě udělal přestavbu na CZ doklady za litr(abych ušetřil za dovozovou STK)a na "dopravce"pouze poplatek za registraci 800,-(+správní 300,-řízení o výměně karoserie)...Takže to fakt funguje...

Blahopřeji a budu pátrat, nebo hodný a příjemný bratr nespokojeného úředníka nám sdělí kde je to napsáno.

Díky

nu*

Brácha je znechucen, můj názor je že hledat v zákonech umí snad každý, ale speciálně pro našeho odborného PORADCE erikcha , kterého mám rád a který pokračuje v psaní dalších a dalších kravin, uvedu Zákon o odpadech č.185/2001Sb, konrétně paragraf číslo 37, odstavec 2, poznámka pro erikcha, je to novela, sbírka zákonů č.297/2009, částka 90.

O tom že popatek an podporu sběru a zpracování autovraků neplatí člověk, poud se staně důchodcem tam není samozřejmě

nu, já věděl že je na Vás lepší spolehnutí jak na bráchu, takže se můžu domnívat že se Erikch spletl? Co třeba předpis o "poplatcích"?

Díky, zdravím,

nu*

někdo musí bojovat s blbci, i když je to někdy jako s větrnými mlýny

kolonial*

A je to jasné: neplatí ZTP/ZTP-P, dědicové a rozvádějící se. Tady je citace zákona:

§ 37e Poplatky na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků

(1) Žadatel o registraci použitého vozidla kategorie M1 a N1 do registru silničních vozidel podle jiného právního předpisu31f) je povinen zaplatit poplatek na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků. Poplatek se platí při první registraci použitého vozidla kategorie M1 a N1 v České republice. Pokud je již vozidlo v České republice registrováno, platí se poplatek při první přeregistraci vozidla.
(2) Od poplatku jsou osvobozeni žadatelé těžce tělesně postižení, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP-P, dále žadatelé, u nichž k přeregistraci podle odstavce 1 dochází v důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo v důsledku zániku společného jmění manželů.

erikch*

jak jsem psal nevím na jakém základě,ale zafungovalo to-konkrétně na úřadě v Příbrami,kde je děda trvale hlášen...,nic víc nic míň...A asi těžko úředník by "zapomněl"polatek zinkasovat...S nikým se nechi hádat,nikomu to nevnucuji-pro mne je podstatný fakt ušetřených 5000,-za "ekopoplatek" a už je na jiných legislativcích dohledat na jakém základě-upřímně je mi to i jedno,v čem konkrétně to má oporu-důležitý je onen "papírek s tatíčkem Masarykem",který zůstal v kapse...

doplněno 03.08.10 20:05:

a kdybych toho nebyl účasten,ani se o tom nezmiňuji...

ale to už mohl zaplatit poplatek někdo před tím...

uředník nemůže svévolně odpustit poplatek,

takže už mi svítá,

erikch*

ne ne,to byla dovozovka a ty původní CZ doklady byly naposled převáděny 06,nebo tak...,říkám,nevím jak a podle čeho,ale funguje to-a není problém pro kohokoli při nejbližší příležitosti nějakého převodu,zapojit dědu nebo babičku...a pak sdělit výsledek...

nespokojenyurednik

funguje to u auta které je v polopřevodu, který je v registru zapsán s datem před 1.1.2009, a to nejen u důchodců, ale u každého normálního žadatele, proces registrace byl zahájem odhláškou a ta byla provedena - zapsána před datem nabytí účinnosti zákona

výtka
Upozornění od sys clayman 04. 08. 2010 12:46:58
myslím, že ve Vašem případě (bez registrace) nemá smysl mít 2 identity... tu druhou bych vyřadil

...tak tak, asi to tak bude, stačí informace z techničáku, ale určitě ne že důchodcům odpustí poplatek.

hodnocení

Znamená to tedy, že vozidlo se navždy zbaví poplatku i tehdy, prošlo-li po 1.2009 přepisem v dědickém řízení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]