Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zašedlý lak

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Na mém FORDu S-Max je černá metalíza, která od té doby, co jsme ho dali do profesionálního servisu v Děčíně celého vyčistit a umýt chytila takový šedivý nádech. Nevím, čím to tam umyli. Chci se zeptat, zdali by se ten lak dal oživit tím voskovým přípravkem Ceramikker, který se všude inzeruje.

Zatím jsem připraven lak leštit pastou s brusným účinkem dovezenou z Polska. Zkoušel jsem to, trochu to jde, ale je to hrozně pracné.*nevi*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Těžko poradit, když ty místa zašednutí nevidíme..Ale jestli to jde nějakou Polskou pastou a zabírá to, tak co máme poradit? Jde to těžko, jak říkáte..Máme jít leštit za vás? ;) *smich* Kupte teda elektrickou leštičku ;)
hodnocení

Elektrickou leštičku mám a ještě jsem koupil takové filcové kotoučky na rozbrušovačku. Takže, jakmile počasí dovolí, tak se do toho pustím. Jen jsem chtěl vědět, má-li někdo zkušenost s tím inzerovaným voskem.

Hlavně toho krycího laku neodbrousit moc, aby se časem nezačal loupat ... Taky jsem kdysi nad pár nečistotama "vyzrál" třeba při voskovani hrubou stranou houbičky na nádobí, ale teď ty místa vždycky tak čtvrt roku po navoskovani zmatní a vylezou škrábance, jak jsem tou hubičkou vytvořil "hlubokou orbu" :( Nejlíp matný a poskrabany schovávají různý mastný vosky a leštěnky, naopak takový ty, co úplně uschnou, to po týdnu na slunci nebo prvním umytí neskutečně zvýrazní a je potreba to znova rozlestit.
To jako fakt? Vždyť ta hrubá vrstva na houbičce je normální šmirgl..
Tou hrubou vrstvou houbičky jsem chtěl odstranit holubí trus, který sluncem zaschl jak beton..A vypadalo to jak ošmirglované..fakt.
Tak smirgl to přímo není, nejsou to zalepeny kamínky :), spíš něco jako specenej chuchvalec silonových provázků:) A nedrhnul jsem to tím nasucho, ale tekutým voskem (Velvana Autobalsam). Houbičku ten tekutej vosk běžně nanáším a když někde narazím na něco, co odolalo mytí i jemný straně houbičky (zbloudilý kapky barvy od natírání plotu, stopa od auta jiné barvy, vyteklý vosk z dutin), klidně si pomůžu i tou hrubou stranou, ale musí se fakt opatrně, ne to hoblovat hlava nehlava, to už bych mohl rovnou použít rašpli :)
Už když jsem to před cca 30 lety objevil, sloupával jsem to z houby a vyráběl si z toho brusné kotouče na barvy a na renovaci silně zkorodovaného hliníku. Materiál do tvrdosti oceli to bere báječně, tvrdší věci už ne, místo karbidu je tam něco měkčího. Teď už se kotouče na ODSTRANĚNÍ barvy z tohoto materiálu běžně prodávají. Když se netlačí, tak to samozřejmě rozdrápe míň, jako každá brusná věc, ale určitě tou hrubostí člověk neobnoví lesk, jedině zdánlivě, když to pak navoskuje a voskem drápance vyplní.

re4zon
hodnocení

0x
Kvalitni lestici pastu, predtim dukladne umyt na mokro s dostatecnou lubrikaci! A pouzivat orbitalni lesticku, pripadne brusku bez pritlaku. Flexou v zadnem pripade, krouzivym pohybem se lak spali!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]