Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta na fakturu

Od: lukasgarovsky odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, podepsal jsem fakturu na nákup automobilu. Ve faktuře je pouze popis vozidla ve formě registrace a ujetých kilometrů a typ vozidla. Faktura je z obou stran podepsaná, že jsem fakturu převzal. Nyní majitel čeká na moje proplacení, aby mi mohl automobil vydat. Pokud já se nyní rozhodnu, že fakturu neproplatím, protože jsem si to rozmyslel, tak vztahuje se na to nějaká ujma? Nic jiného jsem jinak nepodepsal. Prosím o radu. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Samotné převzetí faktury vás přímo k zaplacení nezavazuje. Pokud nemáte podepsanou kupní smlouvu nebo nějaké jiné ujednání, koupě se pravděpodobně neuskutečnila, k té by došlo až zaplacením faktury. Nicméně není vyloučeno, aby po vás prodávající požadoval nějakou náhradu nákladů, které mu vaším postupem vznikly.
Nejsprávnější by bylo prodávajícího kontaktovat, situaci mu vysvětlit a nechat ho v klidu po dohodě fakturu vystornovat a vyřízeno...

mathew
hodnocení

0x
Když jste ji převzal tak ji máte i zaplatit. Samozřejmě ji platit nemusíte, ale pak musíte počítat s tím, že může klidně přijít exekutor. To záleží na tom jak moc bude druhá strana chtít své peníze...

paveldvorak
hodnocení

0x

a je tam ustanovení o penále

hodnocení

0x
Mám taky pocit, že prodávají z částky na faktuře bude muset odvest daň.

Pokud ji stornuje, tak ne.

Nebo vydobropisuje. Pak ne, to je jasný. Ale jestli bude marně čekat na platbu ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]