Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání podvozku na nerovnostech

Od: dexolus® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, předem řeknu že nejsem automechanik ale auta mám rád a snažím se dělat co nejvíc sám. Mám Hondu Civic rv 2007 v sedanu 1.8 103kw. Na nerovnostech například při jízdě po štěrku něco klepe na podvozku na tom štěrku to klepe víceméně v kuse. Přijde mi to z pravé strany zepředu. Někdo radu na co se zaměřit? Ještě jsem pod to nelezl. Čekám až bude lepší počasí a mrknu pod auto ale ať zatím víc na co se nejvíce zaměřit. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

3x

Klidně to může být tyčka stabilizátoru,jestli to klepe v malé rychlosti při přejezdech nerovností.

hodnocení

No taky si myslím. Musím pod to někdy lehnout ale zrovna teď je venku hnus. Ano převážně malé rychlosti a nejvíc mi to dělá u baráku na štěrku.. Naopak na větší díře mi přijde že to nebouchne. Díky.

Obecně k tyčce stabilizátoru, případně jeho uložení k napravnici- já to beru tak, že stabilizátor "spojuje kola" , takže vůle kdekoli v něm se projevuje pořád stejně, ať nerovnost přejede kterýkoli kolo, ťuka to furt na stejný straně. Pokud se to ale liší, třeba nerovnost přejetá jednim kolem nic a druhým kolem to klepne, bude to nějakej čep.
hodnocení

Hele upřímně nevím jestli jsem tou druhou stranu po nějakým takovým povrchu jel.. Vždy sjíždím jen tou pravou stranou prvně a až pak i tou levou ale vždy je slyšet hlavně hned na sjetí tý strany.. Musím vyzkoušet :)

hodnocení

0x

Múže to byť otočné ložisko uloženia pružiny na prednej náprave.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]