Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia 3 135kw RS - TURBO KO

Od: anonymniridic odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně turba na Škodě Octavii 3 135KW RS - diesel.

Před týdem se mi stalo, že při předjíždění se rychle snížil výkon a rozsvítila se kontrola oleje (červená). Jelokož jsem předjížděl v levém (dvojitém) pruhu, tak jsem musel vyčkat až mě auto po pravé straně předjete a já budu moci auto bezpečně odstavit při krajnci (cca. 600m do zastavení).

Auto má najeto přes 300tkm.

Mechanik (certifikovaný) sdělil, že je turbo KO a s tím, že je možnost, že se zadřel motor z důvodu brzkého nezastavení.

Poraďte prosím, jak se v tuto situaci zachovat, moc děkuji.

A.Ř.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdá se že turbo sežralo olej a ted je otazka jestli ten motor skončil či ne
No ja bych dolil olej pak to natočil a pokud z motoru nepudou klepavé zvuky tak bych řešil výměnu turba a jezdil dal
Pokud bude motor klepat tak oprava což bude drahý ale zas jistota že motor bude dobrej nebo sehnat jinej motor třeba z bouračky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]