Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem ojeté auto z Německa. Po dovozu normálně prošlo technickou.
Na voze jsou litá kola a na nich pneumatiky 185/60 R15 88T.
V TP v sekci "Další záznamy" mám napsáno - "Variabilní provedení vozidla" - 185/60 R15 84T - to jsou přesně ty pneu, co jsou na autě.
V sekci Kola a pneumatiky na nápravě je však uveden doporučený rozměr: 175/70 R14 84T.
Chci se zeptat... Při koupi dalších pneumatik - můžu osedlat stejný rozměr, jako mám teď (185/60 R15 84T?), nebo musím dávat rozměr 175/70 R 14 84T? Kdybych musel jít na 14tky, přijdu o litá kola - jsou na 15tky.
Děkuji
Petr Malec
Můžeš použít všechny rozměry pneu a disků, které jsou zapsané v TP, i jako variabilní provedení.
PS: Pro šťouraly: Mám na mysli elektronický TP pro případy, kdy fyzický velký TP již není.
Jak píše satam, je to přesně tak.
Ty šťouralové zde nejsou, páč vědí, že když se píše technický průkaz, je tím myšlen elektronický.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.