Nejste přihlášen/a.
Při předávání nového vozu HYUNDAI Tucson mi technik řekl, že je tam gelový akumulátor, který vyžaduje zvláštní nabíječku. Mám nabíječku FILSON HB 1206S - G8, která je určena pro olověné akumulátory. O gelových se v návodu nic nepíše, ale domnívám se, že jsou také olověné. Mohu tuto nabíječku v případě potřeby použít k dobití akumulátoru v tom Tucsonu?
4x
Obecně se doporučuje na gelovky používat spíše nějakou moderní řízenou nabíječku, která při dosažení maximálního napětí nabíjení ukončí. Je důležité nepřesáhnout konečné napětí 14,4V.
Změřte, jaké má nabíječka napětí naprázdno, pokud bude vyšší, tak nabíjet jedině tak, že budete průběžně napětí hlídat a při dosažení 14,4V nabíječku vypnete.
Jinak bych tan teda čekal spíše AGM baterii, než gelovou.
Přečtěte si radu nicka halamus, který píše, že nabíječka FILSON má letky, které ukazují napětí nabíjeného akumulátoru a zastaví nabíjení při dosažení 14,7 V. Nabíjel jsem touto nabíječkou bezúdržbové olověné akumulátory bez problémů, tak snad aku typu AGM bych mohl nabíjet také.
0x
Když tedy u toho mého FILTRONA změřím napětí naprázdno a bude 14,7 V, tak žádný další externí regulátor nepotřebuji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.