Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvodovy řemen

Od: pilot23 odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
při běžné kontrole jsem narazil na tuto trhlinu v rozvodovém řemeni.
Je pouze na jednom místě.
Čeká mě cesta Itálie a zpět tak mám obavy aby ještě vydržel.
Díky za názory

Rozvodovy řemen

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Ja bych nad tim moc nepřemejšlel a vyměnil komplet rozvody

hodnocení

6x

Pro klid duše bych nechal rozvody udělat.

PS: Ani jste nenapsal, kolik mají ty rozvody najeto a jaký je interval výměny, popř. i typ auta.

doplněno 09.03.24 18:20:

Pak bez diskuze ihned vyměnit!

pilot23
hodnocení

Děkuji.
Doplním že se jedná o golf 7 v naftě, rozvody byli dělaný v 90 tisících a současný stav tachometru je 190 tisíc

Nevím, ale osobně takto mít na autě rozvoďák=IHNED nechám vyměnit .

hodnocení

2x
Můj obecný názor k vlivu stylu jízdy na namáhání/životnost řemenu - škodí mu duchodcovske podtaceni motoru(namáhání vibracemi), zásadní taky bude, jestli auto jezdilo po městě, nebo po dálnici - ve městě, na nižší převody, motor udělá v přepočtu na kilometr několikanásobně víc otáček, než na dálnici, odhaduju v průměru tak trojnásobek= úměrně tomu se mění i opotřebení a životnost řemenu. Viděl jsem feldu 1,3 podtacenou důchodcem, najeto jen 30tkm a řetěz vytahanej, že přehlušil celej motor jak rachtal.

vernon
hodnocení

0x
Tahle vější vrstva to celé drží pohromadě...

hodnocení

0x
Měnil jsem pár řemenů u koncernových benzínů, naposled nedávno u sebe po skoro 10 letech a nějakých 120-150tkm a nikdy jsem na žádným nenašel žádnou známku poškození, jen rovnoměrně olesteny povrch. Tohle bych se bál startovat, řemen je defakto napůl pretrzenej. Podle mě předchozí výměna reálně neproběhla, nebo při ní někdo řemen nalomil.
knick
Díky za Vaši osobní zkušenost. Podle výrobce jsem měl měnit rozvodový řemen po šesti letech nebo asi 60000km. Nyní má auto (Dácie Sandero) 9 a půl roku, najeto 46000km a možná nejvyšší čas. Autem jezdím "důchodcovsky", klidně, tak si myslím i podle Vaší zkušenosti, že by to ještě 1 rok - 5000km mohlo v pohodě vydržet. Nějak se mi nechce špárat zbytečně do věcí které fungují.
Třeba se tu najde ještě někdo, kdo viděl jak vypadá řemen po x kilometrech..

Knick Výměna rozvodů není o tom "sahat do něčeho co funguje nesahat"! JInak byly a možná jsou řemeny které by vydrželi nájezd půl mega a jsou řemeny kdy nevydrží ni stotisíc! A jako "důchodcovský styl jízdy nebo naopak ten druhý protiklad už na tom asi noc nezmění. Na jednom autě prodloužená norma o 5 roků (kilometrově nevím ale asi i cca 50 kkm) a řemen vypadal jako nový , na druhém autě řemen cca 20 000km dle stavu tachometru odhaduji 2-3 roky a byl v horším stavu než na tom předchozím!

knick
Díky za reakci, chápu. Jen mě zajímají zkušenosti z reality. Si myslím, že výrobce se hodně jistí a nejraději by vše měnil co nejčastěji. Například při první přehlídce auta = po roce, mi nabízel v servisu novou baterii (až skoro nutil), původní mám funkční ještě nyní..
asd1
Jak kdy, někdy tam je velka rezerva někdy měnit v termínu už je velký risk..
vernon
Zahráváš si. Ten řemen mele z posledního...

asd1
hodnocení

0x
Pokud to není 1,2 8V fire (který se nepotka), tak bych hned udělal rozvody, minimálně dal nový remen.
Je praskla krycí vrstva gumy, v tom místě se remen neohyba do oblouku ake láme a rychle odejdou nosná vlákna kordu..

007cz
hodnocení

0x
Tohle je ještě v pohodě, je tam šitý spoj, tipuji zesílený Dayco, celkem běžná věc. Rozvod. řemen nepraskne, pokud se něco stane tak se utrhají zuby, pokud chceš kontrolovat tak musíš z druhé strany, nesmějí být trhliny mezi zuby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]