Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak doladit startování pibike

Od: richard1980 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

vyskytl se mi problém u pitbiku, když pitbike nastartuju - i drží volnoběh, nechám chvilku zahřát, rozjedu se , ujedu cca 1-2 km a zdechne mi to a nejde mi to nastartovat. Svíčku mám novou, karburátor vyčištěný, šrouby podotahované, v motoru nový olej, vzuchový filtr vyčištěný a už nevím co stím. Je pravda že jsem ted startoval při chladném počasí, ale to si myslím by nemělo vliv.

Dříve fungovalo vše jak mělo, a z ničeho nic se začala ukazovat tao chyba.

díky za každou dobrou radu.

Richard

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Treba se ti to jednoduse uchlasta.

O karburatoru pises, ze ho mas vycisteny. Tak snad. Ale mas ho i spravne serizeny?

Dale predpokladam, ze to ma automaticky sytic...nezustava otevreny? Pokud je manualni, nenechavas ho otevreny?

Vraci se?

Krome uchlastani,,,pises, ze mas novou svicku. Ma spravnou teplotu?

Dava radnou jiskru hned po te, co to chcipne? Muze byt vadna civka a po prohrati muze ztracet kontakt.

richard1980
hodnocení

správně seřízený karburátor - snad ano, volnoběh i bohatost směsi jsem zkoušel, utahl jsem o 1 otáčku uvolnil, dále pak jehlu v karbecu podle svíčky , která byla docela černá, dal na méně botaší směs, takže jsem segerovku na jehle dal víš atd.

Sytič se po natahnutí a nastartování sám vrátí.

Přechlastané to není, svíčka je suchá.

Svíčka nevím jak se měřeí správná teplota, koupil jsem uplně stejnou jaká tam byla a několikrát bez problémů zažehla.

Až to po ujetí několika km chcípne, tak opravdu nevím jak zjistit jestli svíčka dává jiskru, do motoru nejde vidět.

Cívka to nevím, o kterou cívku se jedná, jak zjistím že ztrácí kontakt?

dík za info.

asd1

Bez jiskry by svíčka byla mokrá = výpadek zapalování to nebude..

Spíš podtlak v nádrží, proto start OK a chcípne až po chvíli.. zkus otevřít/ zavřít víčko, pokud to je podtlak tak se vyrovná a startne hned..

Možná i tepelná roztažnost a začne cucat falešný vzduch, po ochlazení zase OK...

hodnocení

1x

Pokud byla predchozi svicka cerna, tak karbonuje. To znaci, ze by mohla byt prilis studena. Zkust dat teplejsi a jehlu vratit zpet, treba po posunuti jehly nestiha cucat.

Idealne nastavit podle prirucky a svicku, co ma byt origo. Predpokladam, ze zadny manual na to ale nemas?

K těmto strojům obvykle manuály nejsou..Píše, že vyměnil olej..takže 4takt..Ventily jsou seřízené?
rikardo7

do ventilů jsem zatím nezasahoval, ale nemyslím že by se mohli nějak rozhodit, pak už jen servis , celé motorky, ale to asi nebude moc levné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]