Zdravím, asi před týdnem mi začalo auto hvízdat při sešlápnutí plynu, ale jen na pětce.. je to zvuk trochu podobný turbu (mam benzin), někdy je to hlasitější po chvíli jízdy. Vzhledem k tomu, že to hvizdalo jen na pětce, jsem tipoval ložisko v převodovce, ale postupně to začlo hvízdat i na 4 a pak i na 3 a nakonec i na 2 během par dnů. Co byste tipnuli, že je za problém? Lehce mi z toho predtim chcal olej.. Nejlepší řešení je výměna celé převodovky? Na repas si úplně netroufám… Ale když už ji budu mít vytahnutou, tak do ni stejně vlezu.. tak dík a zdar
Tak to bylo přesně jak píšete… Při vypuštění oleje vyteklo sotva deci. Šrouby málo dotažené… před pár měsíci mi mechanik měnil spojku tak předpokládám, že je zapomněl dotáhnout. Dva byly na sladko. Jak stojím na štěrku, tak to vypadalo, že kape minimálně toho oleje, jen malá skvrna, navíc jsem myslel, že to je z motoru, protože jsem měl dřív problém s těsněním víka, tak jsem pořad kontroloval rysku a ono nic :D ani na parkovištích jsem nepozoroval víc než jednu kapku, někdy ani to ne. Holt chybama se člověk učí. Bohužel ale pískání po dolití oleje nepřestalo, je teda o dost tišší a je víceméně slyšet jen na pětce a trochu na čtyřce. Ještě jsem nezkusil delší jízdu, jestli se bude s časem zhoršovat… říkám si, že tu převodovku asi dojezdím i s tím pískáním. Nebo to muže časem způsobit jiné problémy, je lepší ji vyměnit případně opravit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.