Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup při výměně brzdové kapaliny/ odvzdušnění brzd na Škoda Octavia III

Od: johnywalker67® odpovědí: 3 změna:

Zdravím.

Měl bych prosím na Vás, zasvědcené odborníky, případně lidi, kteří s tím májí nějakou zkušenost, zda lze na voze Škoda Octavia III.gen. na brzdách s ABS, ESP, MBR / mechanický brzdový asistent, provést výměnu brzdové kapaliny/ odvzdušnění standartním způsobem / vyšlapáváním, nebo je třeba tyto brzdy plnit přetlakově přístrojem k tomu určeným.

Případně, zda je nutné u tohoto vozu pomocí diagnostického kabelu aktivovat během odvzdušňování brzd ABS systém.

V případě, že ano, prosím, zda by mě zde někdo nemohl poskytnout návod, jak v tomto přesně postupovat.

Děkuji předem za veškeré rady, tipy a návody...

Přeji příjemný den.

S pozdravem Ivo NOVÁK.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na způsobu výměny nezáleží, brzdy jsou pořád skoro stejné, ale diagnostika je potřeba,pokud ma být vyměněna i kapalina v čerpadle ABS. Taky nezapomenout na hydraulicky ovládanou spojku. Já starou kapalinu z odvzdusnovacich šroubů vysavam podtlakem pomocí kompresoru z ledničky přes skleničku, kam ji zachytavam. Asi by podobně posloužil i balónek na přečerpávání paliva.

hodnocení

Zdravím..

Opravte mě, pokud se mýlím, ale čerpadlo ABS je součástí brzdového systému a tak pokud se při odvzdušnění/ výmeně kapaliny neaktivuje ABS přes diagnostikou, tak v systému zůstane částečně stará kapalina. Děkuji předem za odpověď.

S pozdravem I. N.

Nemylite, je to tak, už jsem to zmiňoval. Ale než ten proces absolvovat, radši měním kapalinu častěji,i když ne všechnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]