Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro Scooter

Od: coremax® odpovědí: 8 změna:
Má někdo zkušenost s elektroscootrem (koloběžka se sedátkem)uvažuji o koupi ale nikde jsem nenašla recenci od sprovozovatele.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Máme ho doma a rozhodně bych to nikomu nedoporučoval..Pokud máte kolem sebe roviny, tak ano..Stačí menší kopec a výkon jde strmě dolů..nájezd se pochopitelně každým kopcem zmenšuje. Záleží také, kolik vážíte..váha dojezd znatelně zkracuje..O odpružení ani nemluvě..pokud máte hezké cesty bez děr, tak dejme tomu..Servis hrůza..Firma, která to prodala jako nové,neumí zajistit kvalitní servis..V opravě to bylo několik měsíců a kvalita "opravy" víc než hrozná..komunikace velmi špatná a navíc se na tom někdo z nich vozil..Neobtěžovali se to ani umýt..vše bylo povolené a vyklepané jízdou někde v terénu..Reklamace "opravy" vpodstatě nemožná..Vyhozené peníze! Udělejte si raději ŘP na malý motocykl.Ale do krámu pár metrů to asi stačí..
asd1
Prodejce bývá jen prekupnik z činy, tam nějakou dílnu s opraváře nečekej. Jakákoliv porucha = objednat jiný kus, to se jim samozřejmě nechce...

hodnocení

3x
Potíž je, že si kdysi měkdo usmyslel, že při pohonu elektrovozidla netřeba převodovku. A protože to šetří prachy, tak tyhle věci převodovku nemívají a díky tomu to do kopce bude mít problém, hlavně při rozjezdu a malých rychlostech. Tohleto výrobci "řeší" dalším zvyšováním výkonu elektromotoru, ovšem tím logicky současně drasticky roste proud a tedy požadavek na baterie. Ty pak musí být dražší a těžší a tak stále dokola.
U těchto vozítek je takè zásadní vaše hmotnost. Pokud vážíte 50 kg, jako moje manželka, tak to s vámi velkou práci mít nebude. Pokud 100 kg, jako já, tak do prudšího kopce to bude děs, nepojede to a brzy odejdou baterky.
Ale obecně, rovinka v pohodě, kopce problém.

paveldvorak
hodnocení

2x

Neznalost nikoho neomlouvá, problematika těchto vozítek je ošetřena asi v 6 právních normách, kdo je nezná a uvěří prodejci, že si kupuje e-koloběžku na kterou se nevztahují žádné povinnosti, může skončit se zákazem řízení na 12 měsíců ( jízda neregistrovaným motocyklem, jízda vozidlem , které není opatřeno RZ ) , k tomu pokutou do 50 tis Kč a nějakými body...

hodnocení

1x
Muž si koupil na hledačky Scooter Vega. Asi před třemi, čtyřmi lety. Muž váží 75 kg, s batohem o malinko víc. Po každé hledačce dával nabíjet. Bydlíme v horách, kolem nás jsou tedy kopce. Jezdil pořád naplno. Do většího táhlého kopce to jelo skoro krokem, někdy se i odrážel nohama. Shrnuto - žádná výhra,ale lepší jak drátem do oka. Já si na tom nepřipadala úplně bezpečně, to ovládání mi přišlo takové necitlivé. Loni si koupil Jansno, verzi se silnou baterkou. A nemůže si to vynachválit. Vyjede všechno a jede to jak ďábel.

hodnocení

Díky za recenzi.Kopečky tu máme nad.vyška 450m.Ta kolobežka má 1000w,asi 65 kg,domnívala jsem se, že by mě to mohlo utahnout
asd1
Většina je právně nelegální motocykl který nesmí na veřejné komunikace se všemi možnými důsledky. Ty vyskočí např.kdyz někoho sundas na cyklostezce (skoci ti do cesty, pes s voditkem atd,to je hned..)a budou lecebne vylohy klidně za stovky tisíc, klidně i tvůj úraz. Pojišťovna může vymáhat skodu - motorka bez technicaku, řidič bez řidičáku.
Jako bonus tyhle elektrohracky z Číny dost často hori a hasit to jde opravdu blbě.. taky jsou dost poruchove..

hodnocení

0x
Také jsem nad ním uvažovala,ale syn mi radil,ať si raději koupím skútr na benzín.Poslechla jsem ho a jsem ráda.Mám jen takový malý,lehký a jen padesátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]