Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geometrie zadní nápravy Sharan 99

Od: doutnak® odpovědí: 9 změna:
Ahoj. Neví prosím někdo znalejší,zda se u starého Sharana rok výroby 99 seřizuje jakkoliv geometrie zadní nápravy? Podle mne NE! Její konstrukce to neumožňuje. Na geometrii včera se semnou pan "geometr" hádal, že ano.Byl jsem tam kvůli volantu doleva a táhnutí doleva..Doteď se mi gumy nijak nesjížděly a se zadkem už vůbec problémy nemám..Neplave to nikam..Brzdy to nedělají a jsou rozhýbat.. Nakonec to nějak seřídit,ale k autu se choval jak pracovník ekolikvidace..Teatrálně mlátil do tyčí řízení a funěl u povolování matic..Přitom je vše namazané a povoloval jsem to nedávno.
doplněno 05.03.24 15:28: Oprava..brzdy jsou rozhýbané...nakonec geometrii předku nějak seřídil

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Neznám podvozek Sharana (předek je tuším jako jednickova oktávka, ale zadek nevím), ale i pokud by tam byla jen vlečka, tak půjde posouvat uchycení celý nápravy do kastle, pokud by to bylo nakřivo, bude mit auto "psí běh", bude čtyřstopý.
hodnocení

Je tam nápravnice a na ní lichoběžníkový spodní ramena..uchyceny na dvou silentech k nápravnici..vinutý pružiny nahoře do kastle a dole do ramene..tlumič mimo pružiny. Excentr tam nikde podle mne není..Tvrdil mi-geometr..že mám na PZ kole "áčko"...Okem tam není..Možná měl nakřivo ten vehement, který se uchycuje při měření na kolo..Áčko vzadu by stejně asi žádný excentr nesrovnal..Zadek neplave a neplaval..jako třeba dokáže plavat Octavia 2
asd1
Může být krive nspravnice oproti kastli, vymackany silentbloky nerovnoměrně L-P, nebo něco ohlyho..
Mlátil do tahel řízení = okamžitě ukončit tu prasarnu a jet jinam, laser geo pro všechny 4 kola a mechanik který ví a umi..
Nebo si to premer sám, dával jsem sem návod na měření pomocí laserový vodovahy a late...

hodnocení

0x

Tento ročník Sharanu je totožný s Alhambrou alebo Galaxykom. Na zadnej náprave niet čo kde nastavovať. Týždeň tomu,čo som dával dole zadnú nápravu na Alhambre. To,že vám nemohol spraviť geometriu je,že je niečo so servoválcom a nie je v strede. Takže volant v rovine a keď spraví geometriu tak to začne ťahať do boku. Mám to isté. Čiže mám volant trocha nakrivo a tak spravená geometria. Keďže na hriadeli nieje ani u servoválca a ani na volante tisíchran,tak sa to nedá prestaviť.

hodnocení

On neřekl, že jí nemůže udělat! Ještě než vůbec začal, tak auto odcházel jako "bolavou nohu" a hned hlásil, že nezaručuje volant rovně..Že auto mohlo být bourané a že může být špatně geometrie zadní nápravy atd..Vůbec ho nezajímalo, že volant byl roky rovně a předek nikam netáhnul..Pak začal malým stranovým klíčem funět u povolování matic řídících tyčí dělat komedie jak šašek..Jednou rukou to jen tak zkusil a ukázal mi tím "jak moc je to všechno špatně" Pak vztekle shodil kolo a mlátil palicí do tyče a matky..pak vždy kousek jednou rukou povolil a tak dokola..Se vším třískal a hekal jak komediant..Chtěl jsem mu říct, ať se na to vy*e*e,ale už to celé rozhodil tím točením..Tak už jsem jen čekal, co bude dál..Na to jak "to nešlo",tak celá ta komedie zabrala půl hodiny..Pak nasadil ty terče dozadu a hned,že zadek potřebuje seřídit geometrii..že je vše špatně atd..V klidu jsem ho nechal to dodělat..Ještě pozval kolegy, aby si taky zanadávaly jaký je to šrot..Zaplatil jsem a odjel s volantem rovně! Teď to nikam netáhne..
asd1

Stopnul bych ho okamžitě po hlášce "nezaručuju volant rovně".. A kontramatku na řídící tyči povolovat jebáním kladivem do klíče, to už vůbec. Reakci na krut totiž zachycuje natočení tyče na doraz kdy se hlavice kloubu zapře o čep a může ho poškodit. Kromě toho se rázy přenáší do celýho řízení. Prase. Asi mu stará nedala tak se potřeboval vybít na něčem co neni jeho...

Musel by reakci chytat druhým klíčem nasazeným na čepu řízení a opřeným o větší kladivo který chytne ráz, na to by potřeboval pomocníka nebo čtyři ruce...

hodnocení

asd1 ..Kdyby je*al do klíče, tak ještě dobrý..On m*dal do té matky..sice to kladivem podložil,ale dobytek tak jako tak..Pochopitelně mě to s*alo a chtěl jsem mu říct něco od plic..Byl to už starý "mazák"..Auto je sice Vrána..ale moje Vrána..Zadarmo to nedělají..zmetci.Alespoň jsem stál přímo u toho..Jinde to dělají stejně, ale člověk to nevidí..a stojí to i mnohem víc..Tím se utešuju;)

Tá stará vrána má tak kvalitné plechy,že by ste sa až čudoval. Dával som do šrotu 24-ročnú Alhambru a okrem vpredu prahy a za kolesom nič nebolo prehrdzavené a 1 mm silné plechy.

hodnocení

Já mám svojí vránu rád..Jen jsem psal, jak se k ní chovají ostatní..bohužel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]