Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK mi nechce zapsat disky+TUV

Od: skiwassersi odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
chci si zapsat disky, mám originální typový list od prodejce razítka všechno, certifikát TUV je v němčine a na 2x STK mi jej nechtějí vzít, prý má být přeložený a prodejce nepřekládá.
Co teĎ? Díky moc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

4x

Reklamjte to u prodejce, jeho povinností je vydávat dokumenty v češtině

Ministerstvo dopr/...

někde ve spodní části se dají najít některé příélohy v češtině

jinak si můžete zaplatit úřední překlad

Úřednim jazykem v ČŘ je čeština, strkat někomu věci, kterým sám nerozumíte s očekáváním, že je jeho povinností tomu porozumět je naivní

A co když to nekoupil u prodejce v čr? :)

Pan odborník Dvořáka napsal jasně: "jinak si můžete zaplatit úřední překlad"

paveldvorak

na webu MDCR je postup, pokud to nemá český typcv lsit ani nčeské scvhálení a bvylo to koupeno zahraničí, musí se do techniciké zkušebny která kola i jejich schválení identifikuje a vydá k tomu protokol

hodnocení

0x

Na stanici TK nic do techničáku nezapisují, to musíte na úřad, evidenci vozidel. Na STK postupují správně.

Jasně že úřední jazyk je čeština.

Do techničáku opravdu nezapisují..nejen na stk, ale už nikde;)

Jak se jmenuje ten "techničák" která mají v evidenci vozidel v poči? Že všichni pochopili, kam to zapíšou?

Mě udělali zápis do techničáku minulý týden v pondělí. Že nevěříte?

Já hlupák to jediný nepochopil;) Určitě myslíte ten nový zázrak, kde není dodnes ani to, co tam mělo být už od začátku *smich* Tak to potom áno..Velice se omlouvám všem znalejším;) A jinak..věřím;)

asd1
hodnocení

0x

Pokud nenajdeš v předpisech že musí uznat i němčinu tak úřední překlad do češtiny...

Na STK musíš, na kontrolu montáže, a až pak na odbor dopravy kde to zapíšou do techničáku...

Nezapíšou...bo techničák už není..teda velký;)

Zapíšou, páč pan asd1 určitě myslel elektronický techničák. Jako každý znalý člověk.

Mě udělali zápis do techničáku minulý týden v pondělí. Že nevěříte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]