Cauky lidi, prosím vyplatí se přidávat do paliva vif? autodily-cardo.cz/... nebo aditiva-do-paliv.heureka./... A jaký olej? Prý mám použít tohle mlparts.cz/... Používal se Shell Helix Ultra 5W-40, je to stejné? Auto fabia 1.4mpi 50kw AQW motor. Co přesně ať to nepokazim, moc děkuji za rady
Ja sám dávam dlhodobo 5W-40 a v pohode. Fabiu s týmto motorom mám 15+ rokov a ide stále s pôvodným motorom. Najazdené 386000 km.S aditívami nič nepokazíš.
VIF je údajně jedno z ejlepších aditiv v ČR. Olej (nezkoumal jsem určení pro Váš motor!) by měl plnit specifikace určené prodaný motor-tzn nromy API a ACEA , dále ON , pro VW je to norma, např VW 505.00
Vif za mě zbytečnost,ale určitě tím nic nepokazíš. Tenhle motor je opravdu blbuvzdorný...Měl jsem jej ve feldě kde se dožil skoro 400 tis. Potom selhalo těsnění pod hlavou a auto šlo z domu,už bylo spíš prohnilé. Věřím že s opraveným těsněním by dále jezdil. Dával jsem tam obyčejný 10W 40 a měnil po 10 tis km. Ani tímhle olejem nejde asi nic pokazit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.