Nejste přihlášen/a.
tak nevím...před hodinou jsem poprve tankoval u MOL... a hned po odjezdu auto začalo cukat...jede to asi na 2-3.
nenatankoval jsem náhodou benzin?..Je to tak blbe značeno.. auto jezdi...ale vykon je slabý...stačí ted už dat opravdou naftu a bude to dobrý? vzal jsem asi jen cca 11 litru.
díky moc za radu.
První pravidlo po natankování špatného paliva je: nestartovat.
Radu ti dá jedině mechanik opravář.
Rozhodně musí vyčerpat palivo z nádrže, propláchnout palivové potrubí a vyměnit palivový filtr.
Ale protože jsi už nastartoval, tak se klidně už může něco přidírat a to už zpátky nevrátíš. To už záleží na štěstí, jestli to třeba palivové čerpadlo zničí hned teď nebo až za měsíc nebo příští rok. Vlivem špatného mazání a tedy zadírání v obvodu můžou být kousky kovů a ty pak způsobí další problémy.
tak je to opel Meriva 1.7 CDI 16V
.měl jsem tam tak 10l nafty ..pak jsem natankoval 12l benzinu.. asi po 5 km nato jsem natankoval 12l nafty...a ujel jsem tak dál 30km domu...Auto mělo slabý vykon...Doma po pul hodince stání...auto po nastartování kouřilo.../celou cestu k opravaři cca 500m/.. večer mi dá vedet... Všechno vytáhne...dá nový filtr...a pak se ukáže..
tak dřív to bylo daleko přehlednější...Ted jsem poprve tankoval u MOL a ve spěchu...ač jsem si ´´daval´´ pozor.. stejně jsem pochybyl...Když by tam bylo napsaný ´´DIESEL´´ tak mi to je jasny i ve 12 v noci...
MOL...se budu bohužel příště raději vyhýbat.
Auto už mám opravený...stálo mě ta sranda 6 tis. /1200,- nová nafta, 3 tis. práce, zbytek - adetivum, palivový filtr/ a jezdím... ujel jsem dnes cca 150 km a jede to bez problému...
Dnes jsem jel kolem benzinky, tak jsem si vyfotil stojan...popravdě...nechápu jak jsem mohl šáhnout vedle...Tak bud to tam MOL dala dnes cedulku s označením a nebo jsem včera měl mlhu pred očima...
A borec vycucnul čerpadel kem z Lidlu za 250 Kč nádrž a měl vyděláno
Nebo myslíš že ti proplachocsl palivový vedení? :/) Maximálně tak párkrát zastartoval, aby vytlačil do filtru ...
jooo, tak to nevím...tomuhle remeslu já nerozumím..jsem odkázaný na ně..jak do dělaji...nebo nedělají...musím věřím..každopadně auto jezdí...auto sem dnes potřeboval...tak jsem nakonec moc rád..že mě to stálo ´´jen´´ 6 tis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.