Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím propláchnout převodovku?

Od: doutnak® odpovědí: 11 změna:
Ahoj. Oživuji jednoho Wartburga 353 a jelikož nefunguje volnoběžka,tak jsem vytáhl měrku převodovky a je tam olej v barvě bílé kávy..takže asi voda-netuším kudy by se tam dostala, ale vypustil jsem to kafe..Teď přemýšlím,čím to propláchnout..Naftou? Benzínem? Nebo třeba nějaký levný či zbylý motorový olej?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qumidek
hodnocení

3x

Olej do převodovky, který tam patří + jakýkoliv čistič převodovky, například Liqui Moly 3321 a postupovat dle návodu. Pak olej vypustit a nalít množství dle příručky. Případně se dá sehnat už rovnou vyplachovací olej.

hodnocení

0x

já proplachoval hydraulikou

hodnocení

Té mám dost..můžu to zkusit..
007cz
Hydraulika nemaže, byl bych opatrný.
hodnocení

Chci to jen nastartovat a se zvedlým kolem krátce protočit přes motor na všechny kvalty..minutku cca..

hodnocení

0x

Ja by som to skúsil poriadne vymyť arvou alebo niejakým iným čističom motora. Možno to čo ste vypustil nebola zmes vody a oleja,ale pomiešané oleje,ktoré sa zrazili a sú ťažko rozpustné.

doplněno 03.03.24 21:10:

Hej zvnútra,ak je tam náhodou zrazenina olejov. Vyskúšajte riediť ten vypustený olej,čo ho najlepšie rozriedi.

hodnocení

Arvou zevnitř? To už snad radši tu naftu..Arva je jen na mytí zvenku myslím..

"Rozpůlenou" převodovky a vše pak umýt arvou dejme tomu, ale pak radějí benálem nebo naftou. Ale přčevodovku vcelku?To už opravdu raději jen tou naftou

hodnocení

Zatím jí půlit nechci-kromě volnoběžky funguje dobře..Chci zkusit propláchnutí a nový olej..jestli se volnoběžka nevzpamatuje..Pokud nee,tak až pak bych ji otevřel..Kdybych ji teď rozebíral, tak neřeším proplach a rovnou bych vše umyl spíš benzínem..

Dostal som raz kosačku na opravu,motor brigss. Po rozobratí tam bola kolomaž, zrazené oleje, ostávalo to len mechanicky vytrieť,nič to nechcelo rozpustiť. Ani benzín,ani nafta, ani riedidlo.

Ona asi většina sekaček má doživotní náplň:) A pak se naopak najde pár lidí, co jsou schopni se donekonečna přít, že je potřeba do toho dávat třeba 10w-30 API SG, ideálně přímo pro sekačky a ve značkový butylce, že olej pro auta nestačí:) Přitom, kdyby se měnil aspoň jednou ročně, stačil by snad i olej na smažení:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]