Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyndat přední okno s těsněním u felicie bez poškození?

Od: zdenek2® odpovědí: 4 změna:

Jak se vyndává přední okno v principu vím. Je tam těsnění, které drží jednou stranou v karoserii a druhou stranou v okně. U felicie se okno nelepí. Problém je ale v tom, že na internetu kolují informace, že se staré okno nedá vyndat bez poškození. Buď se prý musí vykopnout sklo a zachránit těsnění anebo se musí uříznout těsnění a zachránit sklo.

Dotaz zní, zda je možné zachránit obojí? Zda se dá opatrně nějakým postupem těsnění vytlačovat ven a okno nepraskne? Jde mi tedy o přesný postup jak to šetrně provést?

Například pokud budu chtít lakovat karoserii, tak okno je třeba vyndat a nerad bych kvůli tomu měnil sklo nebo těsnění.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

2x
Měl jsem udělány takové plechy, 10x5 cm,ty se zevnitř zatlačí mezi gumu a rám okna postupně cca 10cm od sebe. Na běžné čelní okno stačí 10 ks. Demontoval jsem s nimi spoustu oken bez jediného poškození.

hodnocení

2x
Ja bych říz těsnění a sehnal nové de o to že ta púvodní prostě ztvrdnou a netěsní
Jinak sem to dělal sundat boty a nohama nahoru na sklo a s citem sem tlačil aby ta guma přelezla a sklo šlo pomalu ven
Kamoš to zas ďelal plochym šroubovákem zevnitř tu gumu tlačil za rantl - hrozná robota

hodnocení

0x
Nevím jak krásné to auto má po lakování být, ale já bych to sklo zakryl novinami a gumu přesně olepil lepenkou..Jinak pokud trváte na vyndání,tak bych to dělal buď v létě anebo ve vytápěné garáži-kvůli pružnosti gumy..a taky bych si dal tu práci a kolem dokola stříkl nějaký olejíček pod gumu,aby okno vyklouzlo a neprasklo pnutím..
hodnocení

Souhlasím, že ta guma by se měla řešit v parném létě, kdy je nejpružnější.

Pokud se nesdělá, je tam kus laku pod gumou, který nebude nastříkán a ani nelze přesně gumu překrýt páskou tak aby nová barva byla hned těsně u okraje gumy. Já měl na mysli přestříkání na jinou barvu, takže by tam zůstal kus jiné barvy. Takže asi sundat jinak by to byla stračena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]