Zdravím, chystám se na dlouhodou dovolenou a mezitím mi propadne technická a teď se mi to nechce řešit. Četl jsem, že pokud by mě zastavila policie, je za to 1500-2500 kč pokuta, což je v pohodě. Auto vzhledově vypadá velmi dobře a nemá nějaké problémy. Když ale po dovči pojedu na STK, budou to někam hlásit? Anebo pokud by se něco našlo, dovolí mi s tím odjet? Přeci je to můj majetek. Někde jsem četl, že se to musí odtáhnout.
Ano..budou to hlásit na ONV a Vašemu zaměstnavateli..Všichni budou vědět, že jezdíte bez STK. A co budou dělat s Vaším autem na STK? Samozřejmě Vám zamezí odjet a informují PČR..Teď vážně.. Pokud se nic nestane, tak se nic nestane..ale pokud se stane, tak se budete možná divit.. Prostě doufejte, že se nic nestane..
No a nebude už jen pro váš klid lepší to teď protáhnout technickou? Píšete, že nemá problémy, takže to máte za chvíli hotové a z krku. Nepíšete, kam se chystáte, ale jsou země, kde vám s propadlou technickou odstaví vozidlo a zabrání další jízdě. Případně to může skončit pokutou mnohem vyšší, než hrozí u nás. Při nehodě může být problém ještě větší. Jinak po příjezdu na STK žádná dodatečná pokuta nehrozí, tam nikdo neřeší, jestli je platná nebo ne, leda by vás zastavila na cestě policie. A pokud budete jezdit jen po ČR a vozidlo bude zjevně v dobrém technickém stavu, tak vám v další jízdě na 99% bránit nebudou a skončí to jen pokutou.
ksjsn
Chystám se do jižní ameriky a kdybych tu technickou udělal teď, tak si ji ošulím o tři měsíce, o to mi jde.
Tři měsíce? Chápu, kdybyste řešil rok a víc , ale tři měsíce? To by mi ty "ušetřené" tři stovky (tolik asi utratíte navíc, když pojedete na technickou o tři měsíce dřív než na konci termínu) fakt za tu nejistotu (a možnou mnohem větší pokutu) nestály. Ale do té Jižní Ameriky se asi nechystáte tím autem, ne? Celý ten dotaz je takový zmatený a nejasný.
ksjsn
Asi máte pravdu, ještě to promyslím. Vy jste asi nepochopil, že to auto zůstane v ČR a když se vrátím, tak bude mít propadlou technickou.
Blbě jsem to pochopil, myslel jsem, že právě tím autem budete jezdit na dovolené. Pokud bude auto zaparkované na soukromém pozemku, tak propadlá technická ničemu nevadí. Jen pak musíte dát pozor při cestě na STK, nebo to ještě lépe odvézt na podvalu, jako se to správně musí. Pokud parkujete na veřejném parkovišti nebo na ulici, tak propadlá technická může být problém.
Prodával jsem starší auto. Kupující požadoval místo evidenční kontroly udělat rovnou technickou - nebyl problém. Nikdo vám za předčasný termín nic neprovede, je to legální a lze vřele doporučit.
Pokud člověk syslí na takových věcech, aby mohl jet na dovolenou, je to vůl. Vy syslit nepotřebujete, jen jste lenoch. Rozhodnutí je na vás.
Jestli si myslíte, že auto na tuty projde, můžete si domluvit někoho, kdo tam poslední den platnosti dojede, ovšem jeho čas bude asi potřeba nějak nahradit. V případě starších vozů občas někdo využije služeb autoservisu, který auto na technickou připraví a je schopen ji i provést. Odpadne tak možnost, že by auto neprošlo kvůli závadě a prohlídka by se musela opakovat. Ale je pravda, že zadarmo to taky nebude. Já jsem jednou zapomněl, že mi jedno auto už propadlo, a toho policajta bych vám nepřál zažít. Naštěstí se u něj dalo platit složenkou. Přitom hned od kontroly jsem to vzal přes stanici STK, bez mytí a přípravy, a prošlo úplně v pohodě. Tam jsem ovšem platil kartou.
Pokud nebude auto s propadlou technickou jezdit, nebude parkovat na veřejné komunikaci a nechytí Vás náhodně policajti při cestě na STK (nebo cestou nebudete mít nehodu) po Vašem návratu z dovolené, nehrozí Vám vůbec nic.
Za posledních 25 let jsem si 2x zapomněl doma doklady a zrovna v prvním případě mě bezdůvodně policie zastavila. Přitom jinak mě staví tak jednou za 5..10 let. Tím chci říct, že nàhoda je pěkná k.. sexuální pracovnice. A mít nehodu bez platné TK může být dost nepříjemné. Takže pokud máte možnost tam zajet, tak bych to kvůli pitomým 3 měsícům neriskoval. Nebo tím někoho pověřte.
Jediné riziko je, pokud to stojí na ulici, může to být chápáno jako vrak. Jinak s tím problém není, jednu motorku na které nejezdím mám tk propadlou rok, na traktorech teď 3 měsíce, protože přes zimu nedělají externě.
Ovšem s tou nehodou to může být problém, protože od 1/4 pojišťovna může škodu vyplacenou z povinného ručení způsobenou autem bez platné TK požadovat po pojistníkovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.