Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta + lpg

Od: kahsa* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám dotaz.V pátek jsem prodal auto,kupující řikal že se mu nechce platit eko poplatek tak jsme se dohodli že to na něj odhlásím a on že to nechá v jen mezi přihlášce (že to nebude na sebe přepisovat) , ale hned v sobotu mi volal že byl s autem servisu na lpg a že do auta chce dát lpg,ale že to nejde pokud to auto bude v mezipřihlšce, tak mě poprosil zda to odhlášení můžu ještě odložit,pujčit mu velký techničák a splnomocnit že on může nechat do auta namontovat lpg. je to pravda? že to nemůže udělat v mezi přihlášce? tak mi jde o to zda to mám prostě odhlásit a poslat mu techničák odhlášenej nebo mu poslat ještě můj techničák a ať si to nechá namontovat. jde mi o to zda tím něco riskuju.díky za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojnyurednik
hodnocení

0x

je jen na vás, komu co zapůjčíte a komu co pošlete, v odhlášce nelze do TP nic zapast...nevím jak hodfláte celopu věc provést, pokud vám za auto zaplatí a budete mít kupní smlouvu a osobní údaje dotyčného, neriskujete toho tolik, v každém případě si ohlídejte, aby byla odhláška na něj provedena

kahsa*
hodnocení

no on právě řikal že když to na něj odhlásím tak tam nebude moc nic nechat zapsat, že si to nechá namontovat na můj techničák apak že mi ho pošle abych to na něj odhlásil,řikám si proč né smlouvu mám tak kdyžtak pak dojdu na uřad a nechám si vystavit novej a pak to naněj odhlásím,

nespokojenyurednik

o zápis čehokoliv může žádat jen ten, kdo je zapsán v registru vozidel, dokud se žadatel do registru nepřihlásí, není v registru zapsán a proto nemůže o nic žádat...přestavbu na LPG pravděpodobně provede někdo, kdo má licenci k provádcění hromadných opřestavešb, následně to také potvrdí do velkého TP, pak musí žadatel do 10 dnů nahlásit tuto změnu na úřadu, do registru, velkého i malého TP se zapíše alternativní pohon, správní polatek je 50,- Kč. Lze to provést v jednom kroku společně s odjhláíškou, tam se správní poplatek neplatí...můžete to nachat zapsat Vy, nebo nový majitel na základě Vaší plné moci...je jen na něm, zda a kdy se pak do registru přihlásí...pro Vás je důležité, že Vám zákon ukládá nahlásit změnu vlastníka-provozovatele, tedy jinak řečeno provést odhlášku "na"...provedením odhlášky "na" pro vás ze zákona vše končí...

8976*
hodnocení

0x

no přinejmenším to vypadá jako habaďůra a nechce platit eko poplatek, dá tam Lpg a bude jezdit na Vás a pokud zapomene zaplatit zákonné je to váš problém a pokud se s autem stane něco - smrťák, někdo jej ukradne a bude se páchat třeba trestná činnost, ujetí od benzínek, radara aj. budou policajti oslovovat vás - maslím si že za následné problémy to nestojí, a riskujete přinejměnším chození po úřadech a podávání vysvělení - pryč od toho...odhlásit na něj a pryč od toho - podrobnější výklad dá zřejmě milancukrář - já bych do toho nešel ani příbuznému...nebo neprůstřelnou smlouvu o prodeji...je to na Vás

lui*
hodnocení

0x

Ať mi někdo vysvětlí, k čemu mu bude velkej techničák, když to stejně nechce přehlásit a nechat to v polopřevodu. V tom případě ho stejně tak nepotřebuje na montáž LPG. Stejně s tím bude jezdit načerno. Tak je úplně jedno, jestli s LPG nebo bez něj. Já v tom vidím nějakej tunel. Nenechte se odradit. Dobře si schovejte kupní smlouvu, odhlaste to na něj. A co si s tím udělá on, to bude na něm. Já si nechal v jednom takovém případě potvrdit podpisem i převzetí velkého techničáku.. Pro jistotu.

hodnocení

0x

jediná rada, máte prachy za auto? Vezměte techničák a dojděte na evidenci vozidel a tam sdělte: prodal jsem toto, prosím o zápis. Děkuji

Zdarma a po právní tránce jste OK. On ať už udělá cokoliv, tak se Ván nic nestane. Vy nemáte žádnou právní páku ho dotlačit na registr. Snad jen násílím, ale tomu nevěřím, že byste to udělal. Všechny pozdější následky půjdou jen za ním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]