Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tužší brzdový pedál - sedly si brzdy?

Od: jarin® odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

mám na autě komplet nový zadní brzdy a na začátku mi přišel brzdový pedál takový moc měký a taky mi přišlo, že to míň brzdilo. Ale jak jsem pak víc jezdil a začal jsem používat i ručku, tak ten pedál pocitově ztuhl, příjde mi, že už se tak "nepropadá" a i to líp brzdí nebo ty brzdy mi příjdou ostřejší.

Takže všechno v cajku? Abych věděl, jestli je případný prostor pro reklamace u mého mechanika.

+ dneska jsem popojel asi 3 metry na zpátečku se zataženou ručkou, ale pak jsem si to hned uvědomil, protože to nejelo, tak nemohl jsem to nějak poškodit třeba svoje krásné nové lanovody?
Ano, jsem na to přecitlivělej a zvažuju, že založím klub "Sloužím svému autu"

ale jsem ochoten si to přiznat :D

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle mě to je v pořádku, v bubnech si sedly samostavy a vymezily tak správnou vůli.
hodnocení

No, akorát mám kotouče vzadu.

Tak si sedly destičky ke kotouči;) Jak by se mohly poškodit lanovody?
Aha, kotouče mě vzadu nenapadly, jsem zvyklej na bubny :) Tak jak píše Doutnák, sedly si destičky a nebo jak k tomu dodám já, ke správnému vymezení vůlí přispělo to použití ručky prostřednictvím šroubovice, přes kterou tlačí na pistek.
hodnocení

Ok, díky moc chlapi za uklidnění. No k těm lanovodům dodám, že by se třeba mohly utrhnout, pokud je zatažená ručka a "bojovala" by s motorem, ale to je asi blbost co? :D

Ne asi, ale určitě:) Lanovody brzdu jen ovládají, nepřenáší samotnou brzdnou sílu :)

Samostav je aj v brzdičoch zadných kotúčových bŕzd.

To je co jsem psal o tý šroubovici mezi pákou od lanovodu ručky a pistkem :)

hodnocení

0x
To si jenom sedlo, bude to ok. Ale stejně, měnils i lanovody? Bývají zkorodovany i tak, že to není vidět.
To máš ještě tu Alfu, na který jsi řešil spojku?

007cz
hodnocení

0x
Prostor pro reklamaci funkční brzdové soustavy určitě je, váš mechanik bude určitě rád, udělá si čas,provede s vámi zkušební jízdu, případně zkontroluje brzdy a nakonec potvrdí váš dojem, že jsou brzdy ostřejší a líp brzdí. Možná i nějaká slevička bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]