Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení TP zpětně

Od: doutnak® odpovědí: 13 změna:
Ahoj..Po novém roce jsem byl nucen navštívit registr vozidel díky chybě nějaké úřednice z roku 2020..V malém TP chyběl údaj, že vozidlo je na naftu..kolonka palivo byla prázdná! Nevšiml jsem si toho ani já, ani na STK..Ale letos v lednu jsem musel na úřad a ještě nebyla možnost "si požádat o vrácení znehodnoceného VTP"..Neví prosím někdo, zda ho zkartovali nebo néé..A zda je možné ho chtít vrátit znehodnocený zpět teď? Díky moc za radu .Možnost si škemrat o vrácení zavedli těsně po tom, co mi ho "sebrali"...Na co mi bude a proč ho chci nechám na vás..tak se prosím neptejte..Škemral jsem,ať vše prosím doplní..kola atd..A teď koukám na portál ovčana a nedoplnili pochopitelně téměř nic..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyšetřování skončilo, zapomeňte!

hodnocení

Jakože opravdu?.Máte informace,že ty VTP fakt skartovali? Přece se mluvilo a psalo o tom, že si je tam nechají.. Anebo melu blbosti?

hodnocení

0x

Asi bych vzal telefon, zavolal na správný registr a poptal se tam, zdali již proběhl skartovačkou. Pamatuji se, že jste tam byl asi v lednu.

Ještě lepší by bylo, vzít čokoládu, položit jí na okýnko přepážky a poptat se tam, zdali je ještě v krabici, nebo je odeslán již na skartaci.

V pondělí se mě na nic neptali, automaticky mi vrátily techničák.

hodnocení

Díky Milane ..Vezmu velmi hořkou čokoládu;) A položím ji na okénko;)

Já vzal v pondělí čokoládu, odmítala, že to nesmí, tak jsem jí poprosil, zdali by nemohla hodit ten papír od čkolodády do koše, že jsem koš nikde neviděl.

Úsměv až od ucha k uchu. :)

Proč velmi hořkou? Je kvalitnější? Nevím, páč to nejím...

asd1

Je. Je tam víc kakaa, někdy i opravdu kakao ;) Jen nesmíš kupovat od Mondelez...

Se modli aby to neskartovali a ještě se válí v krabici... JInak máš prekérku pokud na autě máš něco co v registru chybí. Kocourkov hadra *zed*

hodnocení

Ano, je kvalitnější a chutnější! ;) Rozhodně kvalitnější, než práce oněch dam na úřadě..Ale o tom bych nerad polemizoval..Možná máte jen velmi dobré zkušenosti..Já bohužel ty opačné..bohužel

Pane kolego, máte naprostou pravdu. "Možná máte jen velmi dobré zkušenosti"

Jak na registru dříve v Pardubicích, tak i na tomto registru. Občas obešlu několik registrů s dotazy, ve většině případů mi volají zpět, vysvětlí co potřebuji a nakonec nabízí "tak se stavte, probereme to podrobně, kdyby nebylo něco jasné"

mll
hodnocení

0x

Podle toho, co všude píšou, tak VTP neskartují, ale zakládají do šanonu. Ostatně bylo by docela divné takové doklady skartovat (i když v našem kocourkově se dějí různé věci).

paveldvorak

ve vyhlášce se píše uchovat 5 let, po 5 letech skartovat

takže do šanonu, šanony odsunout do archivu, za 5 let spálit nebo rozdrtit

jinak v zákoně který od ledna ruší VTP je napsáno při nejbližší návštěvě úřadu VTP odebrat + znehodnotit , po prvním lednovém týdnu dostal ministr KUpka strach z hněvu veřejknosti proto bez opory v zákoně nechal na webové stránky ministerstva vyvěsit plakát - na požádání znehodnocený VTP vrátit žadateli

paveldvorak

to co jsem popsal se v ČR jmenuje "předvídatelnost práva"*smich*

paveldvorak
hodnocení

0x

Osobně se domnívám že vrácení znehodnoceného VTP je možné, když to bylo umožněno jiným žadatelům po prvním týdnu "digitalizace", bylo by odmítnutí klidnta z 1. týdne "digitalizace" čistou diskriminací.

nevíme, zda TP skončil v archivu ve vedlejší místnosti nebo v jiné budově v jiné části města, řešil bych to s předstihem, např, přes portál dopravy a vyčkal na zprávu, nebo bych zavolal vedoucímu / veducí a domluvil se na vrácení...někdo ten doklad musí v archivu najít a připravit na předání

hodnocení

Díky..Já jim za tu dřinu klidně připlatím *smich* Zkusím tam zavolat;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]