Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladicí kapalina bublá, auto netopí

Od: krk odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

během jízdy mi vystřelila do červených čísel teplota motoru, když jsem zastavil, tak jsem si všimnul, že chladící kapalina bublá. Ikdyž byl motor už očividně dost zahřátej, tak auto netopilo.

Nevíte prosím někdo, co by mohlo být špatně?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na 90% těsnění pod hlavou.

doplněno 27.02.24 20:43:

Případně čerpadlo.

doplněno 28.02.24 08:48:

Termostat to nebude. Kdyby zůstával zavřený, motor by se přehříval, ale auto by topilo. Kdyby byl naopak trvale otevřený, auto by sice netopilo, ale určitě by se motor nepřehříval.

mate59

Termostat?

To by topilo taky to vidim bud na pumpu nebo tesneni pod hlavou

VP, fouklé těsnění nebo v nejhorším prasklá hlava. ještě varianta pokud má VP mimo rozvody, tak prasklej řemen.

007cz
hodnocení

0x
Pokud chlad. kapalina začne vařit, tak se okruh zavzdušňování a přestane topit, tzn. že všechny zde uváděné závady jsou reálné. Spíše bych se přikláněl k tomu termostatu.

hodnocení

0x
Neškodilo by uvést, o jaké auto/motor se jedna...
krk
Ford Focus mk1 2001 1.8 diesel, pardon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto netopí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]