Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Fabia - chladící kapalina

Od: sasdax* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

jakou mám do své Škoda Fabia Sedan 2001 nalít chladící kapalinu. Je pod ryskou. Auto mi slouží k ježdění a vím jak ho ovládat, ale s těmito věcmi, jako je olej, chladící kapalina atd. potřebuji zezačátku poradit. Moje první auto :)

Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jelikoz je leto, tak staci destilovanou vodu. Destilovanou proto, aby se Ti neusazoval v motoru vodni kamen.

Mas pod ryskou, takze Te kapalina asi nekde unika, prosakuje. Tento unik zkus odhalit a zastavit.

Pokud to neudelas, tak do zimy budes treba dolevat kapalinu jeste jednou a pak uz pouzijes nejaky mrazuzmar. Prijdes na benzinku, kouknes na fridexy a vyberes ten, ktery je urcen pro hlinikove motory. Jelikoz mas Skodu, tak nejspise naleznes primo jeden konkretni, na kterem bude napsano, ze je pro Skodovky. Je ruzovy az cerveny a pomerne husty. Nez ho koupis, tak v aute zkontroluj, ze mas taky ruzovy.

Pokud mas v aute jinou barvu (svetle modrou az svetle zelenou), tak ruzovy nekupuj, ale kup jakykoliv jiny, ktery je ale stale urcen pro hlinikove motory.

Pokud se rozhodnes unik zastavit, tak aplikuj mrazuzmar rovnou. Kde nic neunika, nic se neztrati.

Pokud nevis, jak dlouho tam jiz predchozi chladici kapalina byla, tak neni na skodu vypustit celou napln a pouzit zcela novou.

Spolu s mrazuzmarem kup vzdy destilovanou vodu a na pixle mrazuzmaru si precti, v jakem pomeru michat, aby se dosahlo urcite teploty, kdy jeste chladici kapalina nezamrza.

Aby si zjistil, na jakou teplotu to mas momentalne v aute naredene, musis si sehnat hustomer chladici kapaliny. Jeho stupnice je cejchovana ve stupnich celsia a tak Ti po ponoreni do kapaliny ukaze, na jakou teplotu mas momentalne naredeno.

sasdax*

Je růžová. A jestli prosakuje...to nevím. Zkusím to dolít destilkou (raději si společně s olejem a vším možným vozím už v autě) a do zimy s tím jezdit. Průbežně budu kontrolovat, jestli ubývá. Teď přes léto by to mohlo vydržet. V zimě už bych tam asi nalil novou. Ale to bych nechal na kolegovi servisákovi, když už mi bude měnit gumy na zimní, ať se postará i o to.

Šlo mi o to, jestli nějakou konkrétní značku, nebo je to úplně jedno. Cokoli růžového co bude pro Fabie. Olej na doporučení tam liju tento: autovesys.sk/...

tomason*
hodnocení

0x

skoda-dily.cz/...

V každém servisu Škoda vám ji rádi prodají.

hanher*

Podívejte se, jestli je modrá, nebo růžová, a zajděte si do nejbližší mototechny koupit kapalinu stejné barvy- pro istotu to ještě prodiskutujte s prodavačem.

Chladící kapaliny různých značek, ale stejné normy a stejného složení se mohou mísit.

nespokojnyurednik
hodnocení

0x

většina aut slouží k ježdění, ale aby sloužila, musí se o ně i trochu pečovat, doporučuji důkladně se seznámit s návodem k obsluze, který je součástí výbavy každého auta

sasdax*

No jo no :) Snažím se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]