Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technicak - To jako vážně? Tam není poznamka ve státním registru?

Od: ollo odpovědí: 12 změna:
12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
To jste špatně pochopil. Ten problém není v tom, jestli je v registru poznámka, ale v tom, že spousta úředníků byla líná ty údaje z poznámky zadávat do systému. Psali je jenom na ty techničáky. Takže ani nový registr tyto údaje v takových případech neobsahuje a je nutno je tam dopisovat ručně až v okamžiku, kdy na to narazí pri kontrole průkazu. To jest buď při technické kontrole nebo na registru vozidel třeba při výměně značek.
paveldvorak

příčin bude víc, rozhodující je skutečnost že podle zákona je SPRÁVCEM informačního systému Ministerstvo dopravy, které spustilo digitalizaci přesto, že o chybách v systému vědělo...Evidence se měla vyčisti od neexistujících aut ,zjednodušit a pak se měla digitalizovat

Nesmysl, data v takovém stavu se vám nikdy nepodaří 100 % vyčistit. Pokud se část operací dá automatizovat, tak budiž, ale v případě, že by to měl někdo procházet ručně, tak je to zbytečná práce, která by akorát posunula počátek digitalizace. Nehledě k tomu, že to, co jsem psal - tedy informace uvedené pouze v papírové formě - by se do toho registru teleportovaly nebo jak by se tam dostaly? Kdepak, tento způsob sice trochu bolí, ale je jediný rozumný a reálně použitelný. Neexistující auta půjdou vyčistit časem. Ty jsou tam navíc a nikomu nepřekáží.

paveldvorak

nevím, co se teleportuje a co ne, u nových aut, uvádných oficiálně na český trh existují ze zákona soubory dat, které výrobce používá k tisku zadní strany velkého TP, s tím, že tento soubor dat ze zákona poskytuje ministerstvu

V roce 2023 došlo ke zrušení velkých TP , k novému autu dostanete jen COC listz a povinnost předávat ministerstvu technické ´duaje v elektonické podbě byla rozšířena nejen na výrobce ale také na dovozce, resp,. prodejce...

Navíc se tam objevila velká finanční pokuta pro toho, kdo si tuto povinnost nesplní.

nevím, jak to bylo přesně v minukosti ale jedno je jisté, mnozí výrobci nepředávali státu technické údaje, přesto, že soubory dal využívali k tisku zadní strany velkého TP, při první registraci to úřednice vkládala do systému ručně, nikoliv teleportací, pokud se na něco vysrala, chybí to tam dodnes a někdo to bude muset dopsat, pkud něco zkazila, zjistí se to na STK a někdo to bude muset ručně opravit.

Pokud jde o to nevinné ministerstvo, dobře vědelo, že výrobci své povinnosti neplní, jinak by MDCR nenavrhovalo novelu zákona o povinném elektronickém předávání těchto údajů a neprosadilo by do zákona milionové pokuty. proto tvrdím že chybám se dalo zabránit včasnou teleportací dat do systému, jak ukládal zákon už v minulosti...MDCR je správcem systému, za jeho stav nese plnou odpovědnost.

V tomto nejsme ve sporu. Pouze tvrdím, že posunutím termínu digitalizace by se tyto nedostatky nijak nevyřešily a nemělo smysl ji odkládat. Chybějící skutečnosti bude muset dříve nebo později někdo při vhodné příležitosti doplnit ručně. Současně se domnívám, že není možné ani odhadnout, u kolika TP něco z vámi nebo mnou popisovaných důvodů něco chybí.

hodnocení

4x

Nekoukal jsem na videa, jen sdělím, že uředníci vše doplní, až se jim dostane techničák do ruky.

Na STK kopíruji techničák do databáe a druhý den je již vše doplněno. Možná do dalšího dne.

Co dále není jasné?

asd1

Není jasné jak udělají duplikát techničáku při ztrátě papírového (snad mají papírovej i na úřadě, ovšem podle toho že to do systému nedopisujou automaticky průběžně, tak o tom dost pochybuju..) Pokud je v autě výbava kterou schválil např. TUV v Dojčlandu a originál D techničák už skartovali, tak jsi v pérdeli, na zapsání bys to musel přihlásit v Německu a pak zase zpátky sem... Kocourkov hadr.

asd, to nevím, ale asi během roku to zjistím. Dneska jsem byl na jednom registru, vyřadit vozidlo, na radu pana paveldvorak@, jsem podal elektronicky žádost, ušetřil jsem 40 Kč, (hned jsem si za to koupil mňamku). i v tištěném techničáku chyběly informace, které potřebuje dopsat do databáze, hodily krátkou poradu, co tam nastrkat, aby je systém pustil dále.

Taky se mi koukly do databáze na starýho pionýra, o kterém nemám doklady, že ještě "žije"

Takže musím k notářce a pak na úřad.

Vše se časem opraví.

K notářce? To mě zajímá! Co ti řekli?

Gene, sdělili mi, že tam asi 15 roků není žádný záznam o technické kontrole. Jen prý placené pojištní. K notářce kvůli tomu, že je to napsané na mého zesnulého otce.

Potřebuji to postavit na doklady.

mnd®
hodnocení

0x

Milane to chce klídek.Zas mám v tom jejich int. registru zpátky auto,které je od r.2018 zrušené,sešrotované a odhlášené všude a je prý dle nich stále registrované a pojízdné.To jsem zvědavej až na to vlítne ČKP nebo jiné společnosti.Jo - vše se časem opraví.

Ony se nekoukli na starýho pionýra ke kterému nemáš doklady.Zadali tvoje jméno,příjmení,RČ a obrazovka PC na ně naplivala co všechno za vozidla vlastníš a co máš nebo ne přihlášený a provozovaný. Na to se můžu podívat i doma.Jestli je tam někde tvoje jméno tak tě mají v evidenci.

Notářka? - tak to jsi možná něco zdědil a nepřepsal.Napiš co s tou nulovou hodnotou budeš dělat.Já měl po úmrtí manželky notářku zdarma na úhrady daňových poplatníků - tak to zkus taky.

Milane to chce klídek

Jsem v klídku, taky každému to sděluji, že to bude OK.

Měl jsem hned napsat, že šlo o pionýra, napsaného na mého otce, který již nežije.

.

na starýho pionýra ke kterému nemáš doklady. Zadali SPZ pionýra a shodli jsme se, že tam je napsán můj otec.

K notářce se chystám otevřít dědictví, aby jí sdělil, že to nemá hodnotu, ale vnuci na tom chtějí jezdit po zahradě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]