Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houkání turba

Od: karel333 odpovědí: 6 změna:

dobrý den mam bmw e61 2005 525d 130kw automat houká my turbo ale auto zátah má vím že repas mě asi čeká ale chci se zeptat když už bude turbo fakt jako už totál tak to háže do nouzaku nebo prostě odejde a auto je nepojízdné? jestli tu někdo má podobné auto na kolik to vyjde?díky nechci se nechat obrat víme jak to je jěště jednou díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Např. "diesel runaway" *smich*

Repasy jsou loterie, pokud to neni piksla na dojetí tak kup nový + kontrola mazání, hlavně sítko před turbem + tlak oleje.

hodnocení

0x
S takovým turbem najezdil 200tis a ani jednou jsem na něj nesahl. Houkalo protože mělo okousane lopatky což je celkem běžný problém. Dneska houka pomalu polovina dieslovych ojetin.
Budiž měl jsem to na alfe u jtdm, BMW může být jinak stavěné. Ale je to prostě na tobě. Nic se stát nemusí. Když dáš repas tak může třeba po 5tis houkani nastat znova.
karel333
hodnocení

jasně chápu nejde my právě do hlavy protože výkon to nestrácí jede to pěkně někde jsem četl že to nemusí bejt turbo ale nějáke těsnění kolem turba a když turbo umírá hazí to něják do nouzáku nebo prostě odejde a je konec?muže to něják poškodit motor?

Těsnění to taky může být, ale to prostě nevíš do té doby než to turbo vyndáš.
Ale co se týká problémů, jsou vlastně jen 3 stavy.
1. Nic se nestane a bude fungovat dál
2. Padne to do nouzaku a turbo odpojí aby nedošlo ke zničení
3. Turbo začne nasávat olej a motor nejde vypnout klíčem dokud se nezadře. Jediná záchrana je tam narvat nějakou rychlost a držet brzdu. Což u automatu může být problém
karel333
hodnocení

tak doufám že mě nepotká varianta 3 :D no ve středu jedu do servisu a tam si to poslechne a uvidíme jde my jen o to jestli s tím mužu zatím notmálně jezdit ale chápu že to nejde takle říct jen se chci zeptat kolik to tak muže stát aby mě nenatáhl jak kšandy bajvoko? nidky jsem neměl naftu až ted díky.

Bajvoko 5-10 tisíc s prací, pokud se tam dá jiný použitý..10-15 s prací za nějaký repas a nové netuším..ceny se můžou dost lišit;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]